• Ochrana života a zdravia človeka- JAR- praktická časť

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Ochrana života a zdravia človeka- JAR- praktická časť.

            Snahou OŽAZ je pripraviť každého jednotlivca na život v prostredí, v ktorom sa nachádza. Nevyhnutným predpokladom k tomu je neustále poznávanie prostredia prostredníctvom pohybu a pobytu v prírode. Prierezová téma sa zameriava na zvládnutie situácií vzniknutých vplyvom priemyselných a ekologických havárií, dopravnými nehodami, živelnými pohromami a prírodnými katastrofami. U žiakov chceme formovať vzťah k problematike ochrany svojho zdravia a života, tiež zdravia a života iných ľudí. Preto sa snažíme poskytnúť žiakom teoretické vedomosti, praktické poznatky, pomôcť im osvojiť si vedomosti a zručnosti . Vyškoliť ich v poskytovaní pomoci iným v prípade ohrozenia zdravia a života, rozvinúť morálne vlastnosti žiakov, tvoriace základ vlasteneckého a národného cítenia, formovať predpoklady na dosiahnutie vyššej telesnej zdatnosti a celkovej odolnosti organizmu na fyzickú a psychickú záťaž v náročných životných situáciách.

          • Projekt Školské ovocie

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Projekt Školské ovocie .

            Naša škola sa zúčastňuje na Európskom programe podpory spotreby ovocia a zeleniny v školách pod názvom Školské ovocie .Projekt sa realizuje s finančnou podporou Európskej únie. Už niekoľko rokov majú naši žiaci možnosť pochutnať si na čerstvom ovocí a zelenine alebo piť chutnú zdravú šťavu . Vedia , že ovocie a zelenina má veľa vitamínov, minerálnych látok a vlákniny, ktoré zlepšujú našu kondíciu a posilňujú náš imunitný systém . Práve preto priložili aj žiaci ruku k dielu a v rámci podporného programu Školského ovocia vysadili v areáli školy sadeničky čučoriedok, na ktorých si už onedlho budú pochutnávať žiaci i návštevníci našej "ovocnej " školy.

          • Richard Hanus v rétorike opäť prvý

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Richard Hanus v rétorike opäť prvý.

            Rétorika vznikla v starovekom Grécku. V tomto čase to bola súčasť stredného vyššieho vzdelania . Rétoriku vyučovali rétori-učitelia rétoriky. Najvýznamnejší rétori boli grécki filozofi, ako napríklad Demostenes, Aristoteles, Sokrates a jeho žiak Platón. V našej škole po vzore stredovekých rétorov tiež pripravujeme žiakov v rečníctve. V okresnom kole v rétorike našu školu reprezentoval Richard Hanus  svojím rečníckym výkonom presvedčil porotu a obsadil 1. miesto. Ďakujeme za úspešnú reprezentáciu školy a blahoželáme. Želáme úspech v regionálnom kole.

          • Okresné kolo vo vybíjanej dievčat

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Okresné kolo vo vybíjanej dievčat.

            Dňa 29.4.2022 sa uskutočnilo okresné kolo vo vybíjanej dievčat na ZŠ Obr. mieru v Detve. Turnaja sa zúčastnilo 6 škôl, zápasy sa odohrali v 2 skupinách. Naše dievčatá zabojovali vo svojej skupine so školami ZŠ s MŠ Školská Hriňová a ZŠ J. J. Thurzu Detva. Po jednej výhre a jednej prehre obsadili vo svojej skupine 2. miesto, čím si vybojovali zápas o bronz. V tomto dueli sme sa stretli so ZŠ Krivec, ale bohužiaľ boli dievčatá z Hriňovej nad naše sily, a tak sme sa umiestnili na konečnom 4. mieste. Všetkým hráčkam gratulujeme k výkonom a ďakujeme za úspešnú reprezentáciu školy. Výsledky zápasov: ZŠ Kriváň – ZŠ ZŠ s MŠ Školská Hriňová 8:4 ZŠ Kriváň – ZŠ J. J. Thurzu Detva 7:12 Zápas o 3.miesto: ZŠ Kriváň – ZŠ Krivec 6:11 Naše reprezentantky: N. Debnárová, D. Grňová, N. Harčárová, L. Hrončeková, S. Machajová, K. Malatincová, Z. Mazúrová, N. Melicherčíková, V. Podrumlovszká, L. Remeselníková a P. Remiarová.

      • Nadpis