• Učesy, účesy, ach, tie účesy.........

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Učesy, účesy, ach, tie účesy..........

            Parlament našej školy vyhlásil celoškolskú súťaž o najkrajší účes. Prinášame Vám fotky súťažiacich a ich kreatívne výtvory. Podporte svojho favorita hlasom. Súťažiace dvojice: 1.Terezka BUKOVCOVÁ a Marínka ČERNECKÁ, 2. Dianka MALATINCOVÁ a Nellka MARCINEKOVÁ, 3. Kristínka MALATINCOVÁ a Jerguš MACHUNKA a Sofia RUBINTOVÁ, 4. Lukáš DANKO a Marek KAMENSKÝ, 5. Terezka DOMOVÁ a Miška FEKIAČOVÁ. Dvojica súťažiacich s najväčšou podporou od Vás bude ocenená.

          • Spoločne a bezpečne

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Spoločne a bezpečne .

            November je mesiac, ktorý je dôležitý pre každé dieťa, predovšetkým v oblasti práv a ochrany detí pred násilím. 20. november je Svetovým dňom detí vyhláseným organizáciou UNICEF. Centrum poradenstva a prevencie v Detve zorganizovalo 24. 1. 2023 zaujímavý interaktívny workshop pre žiakov základných škôl. Žiaci mali možnosť prezentovať svoje vedomosti i skúsenosti s akoukoľvek formou násilia či šikany. Tento rok sme sa zapojili aj my a vytvorili tím zo žiakov siedmeho ročníka. Odprezentovali sme naše spoločné aktivity na škole i účasť na aktraktívnej súťaži „Divínsky Boyard“, pretože práve táto súťaž je príkladom, ako spolu vychádzame, dopĺňame sa a učíme sa navzájom rešpektovať. Vieme , že každý je iný - JEDINEČNÝ. Skúsenosti, ktoré sme získali na workshope využijeme pri realizovaní rovesníckych stretnutí v našej škole. Ďakujeme za vzornú reprezentáciu. Náš tím: N. Psotková, O. Danišová, M. Chlebničan, T. Domová, K. Kulichová

          • Naše úspechy v technickej olympiáde

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Naše úspechy v technickej olympiáde .

            Dňa 23. 11. 2023 sa uskutočnilo okresné kolo technickej olympiády v kategórii A ( 8. - 9. roč.) a v kategórii B (6. - 7. roč.). Našu školu reprezentovali Michal Rojík a Marek Kamenský, ktorí získali krásne 3. miesto. V teoretickej časti sa popasovali s náročným testom a úspešne postúpili do praktickej časti, kde vyrobili kombinovaný výrobok z dreva a kovu. V kategórii B nám veľkú radosť urobil Matej Tkáč zo 6. A, ktorý sa umiestnil na krásnom 2. mieste . Technická olympiáda sa uskutočnila v dielňach IV. ZŠ v Detve. Žiaci získali nové skúsenosti, zručnosti. Zo srdca im blahoželáme a ďakujeme za ich prácu!

          • Putovanie za UMENÍM

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Putovanie za UMENÍM.

            Dňa 21.11. 2023 sa žiaci piateho, šiesteho a siedmeho ročníka zúčastnili Literárno-hudobnej exkurzie v Štátnej vedeckej knižnici v Banskej Bystrici , kde mohli vidieť všetky druhy bábok a zahrať si na rôznych hudobných nástrojoch. Prednášky boli zaujímavé a pútavé. Počas exkurzie sme navštívili aj Bábkové divadlo na Rázcestí a pozreli si poučnú rozprávku o líške. Umelecký zážitok v našich žiakoch zanechal krásne dojmy. Už teraz sa tešíme na ďalšiu exkurziu.

          • Školské kolo Olympiády zo slovenského jazyka

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Školské kolo Olympiády zo slovenského jazyka .

            Vyhlasovateľom OSJL je Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky. V našej škole sa do školského kola prihlásilo 19 žiakov deviateho a ôsmeho ročníka. Na 1. mieste sa umiestnila Nela Nôtová, 9. A a postúpila do okresného kola. Na 2. mieste sa umiestnili dvaja ôsmaci- Richard Hanus a Michal Rojík, 3. miesto obsadili žiačky deviateho ročníka Kristína Kminiaková a Sandra Gondová. K úspešným riešiteľom OSJ sa zaradili i Viktória Balážová, 9. A, Dominika Grňová, 8. A a Dávid Majer z 8. A triedy. Všetci zúčastnení preukázali pekné vedomosti zo slovenského jazyka a literatúry, preverili i svoju čitateľskú gramotnosť a aplikovali teoretické vedomosti v praktických cvičeniach.

          • Myšlienkové mapy na hodine dejepisu

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Myšlienkové mapy na hodine dejepisu .

            Myšlienkové mapy sú prirodzeným odzrkadlením toho, ako myseľ pracuje. Spája informácie okolo jednej hlavnej myšlienky a vytvára prepojenia. Ako povedal Tony Buzan, tvorca tejto techniky: „…využívajú v plnom rozsahu schopnosti mozgovej kôry – slová, obrazy, čísla, logiku, rytmus, vnímanie vecí v priestore, v jednej účinnej technike. Tým vám dáva slobodu brázdiť nekonečný priestor vašej mysle.“

          • Rolové hry na hodinách anglického jazyka

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Rolové hry na hodinách anglického jazyka .

            Hry na hranie rolí sú vyučovacou metódou zameranou na žiakov, ktorá rozvíja ich komunikatívnu kompetenciu. Rolové hry sú mimoriadne účinné aj pri spoznávaní skutočného sveta a zlepšovaní profesionálnych zručností. Hranie rolí privádza žiakov do reálnych situácií, učí ich zručnostiam ako je nakupovanie, reklamácia tovaru, schopnosť telefonovať, rezervovať si hotel, objednávať jedlo v reštauráciách, vymieňať si názory, ako aj diskutovať v cudzom jazyku.

          • KOMPARO 2023/2024

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album KOMPARO 2023/2024.

            Vo štvrtok 9. 11. naši deviataci vypracovali testy KOMPARO z matematiky a zo slovenského jazyka a literatúry. Naša škola sa pravidelne zapája do tejto nezávislej externej evaluácie škôl. Znamená to pre nás kvalitnú prípravu žiakov na Testovanie 9, učenie sa na chybách, analýzu a odstraňovanie problémových javov. Škola získa spätnú väzbu, z ktorej sa dozvieme veľa o tom , ako sa nám darí plniť ciele a naše hlavné poslanie . KOMPARO je zároveň dobrý nástroj na diagnostiku žiackych vedomostí, ale aj na motiváciu žiakov k lepším výkonom.

          • Burza stredných škôl

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Burza stredných škôl .

            Dňa 7. 11. 2023 sa žiaci 8. a 9. ročníka zúčastnili v rámci kariérnej výchovy Burzy stredných škôl. Toto podujatie zorganizovalo Centrum poradenstva a prevencie v Detve v priestoroch DK AS v Detve za účasti 27 škôl z Banskobystrického kraja. Žiaci a pedagógovia stredných škôl odprezentovali rôzne učebné i študijné odbory,  poskytli našim žiakom cenné informácie, dali príležitosť vyskúšať si rôzne aktivity a zároveň si žiaci overili v praxi svoje komunikačné zručnosti. Mnohí žiaci objavili školy i odbory, s ktorými doteraz nemali žiadne skúsenosti. Podujatie hodnotíme ako veľmi prínosné pre našich žiakov a organizátorom vyjadrujeme úprimné „ĎAKUJEME“.

          • Z generácie na generáciu

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Z generácie na generáciu .

            V mesiaci október sme si pripomenuli Medzinárodný deň starých rodičov i Svetový týždeň detí. Na hodine techniky v spolupráci s ďalšími predmetmi sme si tieto dní pripomenuli spoločnou tvorivou aktivitou, kde žiaci spolupracovali so svojimi starými rodičmi, rozvíjali svoje technické myslenie a spoločne vyrábali z drôtu krásne svietniky. Ďakujeme všetkým, ktorým sa podarilo prísť na krátku chvíľu medzi nás a mohli sme si tak vzájomne spríjemniť tento jesenný čas.

          • KOMPARO pre žiakov 9. ročníka

          • KOMPARO je systém periodickej, nezávislej, externej evaluácie škôl. Naša škola sa pravidelne zapája do   testovania žiakov KOMPARO. Pre nás to znamená kvalitnú prípravu žiakov na testovanie, učenie sa na chybách,  analýzu  a odstraňovanie  problémových javov.  Výhodou je podrobné vyhodnotenie a hĺbková analýza javov na úrovni jednotlivcov i  triedy, čo využívame pri skvalitňovaní vyučovania predmetov.  Testovanie KOMPARO pre deviatakov z matematiky a slovenského jazyka  sa v tomto školskom roku  uskutoční 9. novembra  2023 .

        • Nadpis