• NENIČ SVOJE MÚDRE TELO

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album NENIČ SVOJE MÚDRE TELO.

            Symbolom nášho tohtoročného celoškolského projektu bolo SRDCE. Srdce ako symbol lásky, citu, tolerancie , ale aj zdravia, pekného vzťahu k spolužiakom , k prírode i zvieratám.... Projekt dbá  na rozvoj emocionálnej inteligencie a podporu environmentálneho vedomia. Našim žiakom tentokrát odovzdávalo svoje vedomosti, skúsenosti i zručnosti viac ako 30 odborníkov z rozmanitých oblastí. SRDEČNE ĎAKUJEME ! Projekt sme ukončili nádherným dynamickým výchovným koncertom TANEC- POHYB- MOTIVÁCIA. A v škole sa po celý čas ozýval šťastný srdečný smiech.

          • Máme 4. miesto v okresnom kolo vo futsale starších žiakov

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Máme 4. miesto v okresnom kolo vo futsale starších žiakov .

            Dňa 24. októbra sme súťažili v OK vo futsale. Turnaja sa zúčastnilo 6 škôl a zápasy sme odohrali v športovej hale v Detve. V skupine sme si zmerali sily so ZŠ s MŠ Školská Hriňová a ZŠ J. J. Thurzu Detva. S bilanciou 1 prehry a 1 remízy sme si postup do boja o 3. miesto museli vybojovať v penaltovom rozstrele, ktorý sme vyhrali 2:0. V zápase o 3. miesto sme sa stretli so ZŠ Kukučínova Detva a zápas skončil tesnou prehrou 2:3. I napriek tomu, že nám unikla medaila, sa chceme chlapcom poďakovať za bojovnosť a vzornú reprezentáciu školy. Naši reprezentanti: M. Sekereš, J. Šulek, A. Ďurica, M. Vrabčan, T. Jedlička, S. Dvorský M. Chlebničan a M. Rojík.

          • Pasovanie prvákov

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Pasovanie prvákov.

            Naši prváci mali v utorok 17. októbra slávnostný deň. Pani riaditeľkou školy boli pasovaní za riadnych žiakov našej školy. Hravo zvládli všetky úlohy, v ktorých dokázali, že sú slušní, rýchli, priateľskí, tímoví, vedia zaspievať prvácku hymnu a slávnostne predniesli spoločný a osobný sľub prváka.

          • EdUtajner

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album EdUtajner.

            Naša základná škola naďalej rozvíja spoluprácu so Zastúpením Európskej komisie na Slovensku. V dňoch od 12. - 25.10. 2023 je pri našej škole umiestnený EdUtajner. Je to mobilný priestor, ktorého pomenovanie vzniklo spojením štyroch slov: EU, Education, Entertainment a kontajner. Cieľom je umožniť spoznávanie Európy z rôznych uhlov prostredníctvom hier, ktoré budú k dispozícii žiakom a učiteľom počas dvoch týždňov. Partnermi sú IT Fitness test a Gamifactory. V dobe nových výziev, ako napríklad nástup umelej inteligencie, dezinformácií či klimatických zmien ponúkame žiakom inovatívnejšie prístupy. Inšpirovaní Komenského prístupom „škola hrou" upriamujeme pozornosť žiakov na získavanie a rozširovanie vedomostí a zručností, s pomocou ktorých budú týmto výzvam môcť čeliť. Práve naša škola je jedným z mála miest na Slovensku, kde je EdUtajner umiestnený. Jeho návštevu absolvujú postupne všetci žiaci najmä druhého stupňa. Každá hodina v EdUtajneri je pre žiakov novým zážitkom.

          • Mobilné PLANETÁRIUM v našej škole

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Mobilné PLANETÁRIUM v našej škole .

            Hodiny geografie v 5. a 6. ročníku a prírodovedy v 4. ročníku nám do našej školy prišlo obohatiť Mobilné planetárium. Radi sa vzdelávame zábavnou a netradičnou formou. Mobilné planetárium nám ponúklo sférické premietanie tzv. full-dome show - Neuveriteľný vesmír na planetárnej kupole. Na chvíľu sa z nás stali mladí astronauti, ktorí mali vesmírne telesá takmer na dosah.

          • Chceš vedieť správne a rýchlo písať? Prihlás sa na STROJOPIS !

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Chceš vedieť správne a rýchlo písať? Prihlás sa na STROJOPIS ! .

            V októbri na našej škole začal činnosť nový záujmový útvar - Strojopis pre II. stupeň. Krúžok je určený pre všetkých, ktorí sa chcú naučiť rýchlo a efektívne písať na počítači. Absolvent si po jeho ukončení osvojí desaťprstovú metódu písania. Krúžok prebieha v moderne zariadenej učebni informatiky. Počítače sú v bežnom živote využívané čím ďalej tým viac. Sú potrebné v mnohých zamestnaniach. Maily sa píšu ako na bežiacom páse. Ťukáme do klávesnice, ako vieme... Často nám to už ide celkom dobre a rýchlo. So správnym prstokladom s ukotvením v základnej polohe by sme sa ale na prsty nemuseli pozerať. Stačilo by sledovať na obrazovke, čo píšeme. Tým by sme mohli byť efektívnejší. Dnešné deti však na to nikto bežne nepripravuje, ak na strednej škole neštudujú  nejaký ekonomický smer. Sme presvedčení, že strojopis je zručnosť, ktorá môže byť veľkou výhodou a našou snahou je to podchytiť skôr, než si žiaci zvyknú na rýchle párprstové ťukanie. Radosť z prvých slov napísaných bez pozerania na klávesnicu sa už u nás dostavila.

          • Zrekonštruovaná školská kuchyňa

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Zrekonštruovaná školská kuchyňa .

            Po 60-tich rokoch máme v našej základnej škole zrekonštruovanú kuchyňu . Zriaďovateľ školy Obec Kriváň zo svojho rozpočtu realizoval rekonštrukčné práce počas letných prázdnin. Dnes sa môžeme  pochváliť zrekonštruovanou kuchyňou s výdajom stravy , skladovými a hygienickými priestormi. Kolektív školskej kuchyne pripravuje stravu žiakom, zamestnancom, dôchodcom i cudzím stravníkom v novej a modernej školskej kuchyni.

          • Plavecký výcvik

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Plavecký výcvik.

            Prvý októbrový týždeň sa naši športovo naladení tretiaci a štvrtáci zúčastnili plaveckého výcviku. Za týždeň sa z nich vďaka trpezlivosti, ctižiadostivosti, disciplinovanosti a silnej vôli stali šikovní plavci. Tešíme sa, že zvládli preplávať bazén aj s úsmevom na tvári :-)

          • BEZPEČNE DO ŠKOLY

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album BEZPEČNE DO ŠKOLY .

            V týždni od 25. 9. - 29. 9. 2023 v ŠKD prebiehal projekt BEZPEČNÁ CESTA DO ŠKOLY. V tomto týždni boli pre deti pripravené rôzne aktivity zamerané na dopravnú výchovu. Boli sme na dopravnej vychádzke, vyskúšali sme si jazdu zručnosti na bicykli a kolobežke a navštívili sme dopravné ihrisko v Detve. Deťom sa projekt veľmi páčil, už sa nevedia dočkať ďalšieho dopravného týždňa.

          • My sme VČELÁRI z 5. B

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album My sme včelári z 5. B .

            Hodinu regionálnej výchovy nám spestril žiak Samko Kulich so svojím otcom. Porozprávali nám rôzne zaujímavosti zo života včelára. Ukázali  pracovné pomôcky, ale i výrobky z medu , na ktorých sme si pochutnali. Pochopili sme , aká dôležitá a potrebná je práca včelára. Naučili  sme  sa ,  aké  nevyhnutné  sú pre nás VČELY.

          • Divínsky BOYARD

          • Divínsky Boyard  2023 – finále – 4. miesto

            Dňa 14.9.2023 sa konalo už siedme finále Divínskeho Boyardu. Naša škola sa opäť zúčastnila tejto skvelej akcie, zameranej na prevenciu voči kriminalite.

            V konkurencii 7 škôl, ktoré sa do finále prebojovali sme získali pekné 4. miesto a len tesne nám uniklo pódium. V horúcom počasí náročná trať preverila nielen fyzickú, ale i psychickú odolnosť všetkých súťažiacich.

            V rámci programu sa nám predviedli psovodi PZ Lučenec, záchranári a hasiči pri zásahu pri dopravnej nehode a pri hasení požiaru auta. Na záver koncertovala Karmen Pál-Baláž.

            Našim žiakom ďakujeme sa vzornú reprezentáciu školy a veríme, že nabudúce to bude opäť na medailové umiestnenie.

            Školu reprezentovali:

            Družstvo č. 1: M. Sekereš, J. Machunka, N. Harčárová, O. Danišová, L. Psotková

            Družstvo č. 2: M. Vrabčan, M. Rojík, R. Hanus, S. Machajová, N. Vrabčanová

            Družstvo č. 3: T. Jedlička, T. Požgayová, D. Chlebničan, H. Šufliarska, R. Ďurica

            Družstvo č. 4: V. Balážová, N. Nôtová, Z. Mazúrová, Ma. Chlebničan, M. Tkáč

             

        • Nadpis