• Vianočný večierok v 5. B

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Vianočný večierok v 5. B .

            Blížia sa Vianoce. S nimi prichádza radosť, ktorú si naša trieda 5.B zdvojnásobila vianočným večierkom. Obdarovali sme sa darčekmi a úžasne sme sa zabavili. V tento krásny čas prajeme zdravie, pohodu a vzájomné porozumenie všetkým našim kamarátom, blízkym a ľuďom na celom svete.

          • Aj Ty v IT

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Aj Ty v IT.

            V predvianočnom čase k nám zavítala do školy lektorka Aj Ty v IT pani Klaudia Kajsová, aby naučila našich piatakov programovať s microbitmi. Žiaci sa s microbitmi stretli po prvýkrát, naučili sa zobrazovať svoje meno, smajlíkov, vytvorili si zvieratko, zahrali si kocky ,  kameň – papier – nožnice a zatrénovali si pri testovaní krokomera. Možno z niektorých budú super ítečkári.....

          • Škôlkari- naši malí kamaráti

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Škôlkari- naši malí kamaráti.

            V stredu 8.12.2022 v rámci spolupráce ZŠ a MŠ si naši žiaci vyskúšali vyučovanie aj z opačnej strany a na chvíľku sa stali učiteľmi pre budúcich prváčikov našej školy. Deviataci predstavili predškolákom prácu s microbitmi - učili ich programovať prostredníctvom jednoduchých blokov v makecode, zahrali si na piane, ovládali ringbity, cuteboty a buginu diaľkovým ovládačom - všetko naprogramované prostredníctvom microbitov. Zároveň ich štvrtáci vyskúšali v ovládaní bluebotov. Zadali im niekoľko ľahších úloh, ktoré škôlkari hravo zvládli. Najviac ich zaujal ringbit, ktorý nenarazí na prekážku a ringbit, ktorý sa pohybuje po čiernej čiare. Aj takýmto spôsobom sme škôlkarom chceli priblížiť to, čo ich čaká po príchode do školy. Už teraz sa tešia na ďalšiu spoluprácu a na svojich veľkých kamarátov.

          • Náboj Junior

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Náboj Junior.

            Náboj Junior je súťaž pre štvorčlenné tímy žiakov druhého stupňa základnej školy a osemročných gymnázií. Celá súťaž trvá 120 minút, počas ktorých sa tímy snažia vyriešiť čo najviac úloh z matematiky a fyziky. Na začiatku súťaže dostane každý tím zadania šiestich úloh. Akonáhle tím správne vyrieši úlohu, dostane ďalšiu. Tím, ktorý vyrieši v časovom limite najviac úloh, vyhráva. Súťažilo spolu 1392 tímov zo Slovenska, Česka, Poľska, Francúzska, Belgicka, Španielska, Chorvátska a Holandska, do súťaže sa zapojilo 417 tímov zo Slovenska, 23 tímov súťažilo v priestoroch Gymnázia B. S. Timravy v Lučenci. Náš tím pracoval v zložení: Jakub Vilhan , Jakub Košút, Tomáš Jedlička a Samuel König. a získal krásne 267. miesto zo všetkých tímov Európy, 90.miesto zo slovenských tímov a v Lučenci získali chlapci krásne 4.miesto. Konkurencia našich detí bola silná, nesúťažili len so žiakmi základných škôl, ale aj so žiakmi osemročných gymnázií a škôl s nadanými deťmi. K nádhernému  umiestneniu im gratulujeme.

          • Plavecký výcvik 5. B a 6. A

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Plavecký výcvik 5. B a 6. A.

            Žiaci 5.B a 6.A sa zúčastnili plaveckého výcviku, kde sa naučili základy rôznych plaveckých štýlov. Absolvovali teoretickú i praktickú časť prvej pomoci pri záchrane topiaceho sa, pri poskytnutí umelého dýchania a uloženia zachráneného do stabilizovanej polohy. V rámci podpory ich zručností si žiaci pozreli videá zamerané na správnu techniku plávania.  Na ukážkach boli žiakom vysvetlené chyby, ktorých sa dopúšťajú pri plávaní. Následne svoje získané teoretické vedomosti aplikovali  v  praktickej činnosti.

          • Projekt ERAZMUS +

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Projekt ERAZMUS +.

            Priateľská výmena skúseností so ZŠ Bratrství Čechů a Slováků Bystřice pod Hostýnem Naša škola úspešne napísala projekt, ktorý je finančne dotovaný organizáciou ERAZMUS +. V dňoch 28.11. – 2.12.2022 sa 4 pani učiteľky  z našej  školy zúčastnili týždennej stáže v ZŠ Bratství Čechů a Slovaků v Bystřici pod Hostýnem. Cieľom bolo získanie skúseností s vyučovaním   anglického jazyka  na mimojazykových predmetoch.

        • Nadpis