• Ďalší úspech našich recitátorov

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Ďalší úspech našich recitátorov .

            V regionálnom kole recitačnej súťaže HVIEZDOSLAVOV KUBÍN nás reprezentovali naši výborní recitátori : Nina Murínová, Ivana Melicherčíková a Richard Hanus. Ivana Melicherčíková obsadila krásne 2. miesto a Richard si odniesol 3. miesto. Byť úspešným v regióne Detva, Zvolen, Krupina nie je jednoduché, a preto si ich umiestnenie vážime. Ďakujeme im za veľmi úspešnú reprezentáciu školy a želáme ešte mnoho výborných výsledkov v ďalších recitačných súťažiach. Ste SUPER !

          • Týždeň s rozprávkou v ŠKD

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Týždeň s rozprávkou v ŠKD.

            Marec je mesiacom knihy, preto sme knihám v ŠKD venovali väčšiu pozornosť. Spoznali sme Obecnú knižnicu v Kriváni ako aj našu školskú knižnicu. Staršie deti čítali rozprávky mladším a tí z nich vybrali najlepších čitateľov.

          • KRESLÍM, KRESLÍŠ, KRESLÍME - rozvíjame výtvarný talent našich žiakov

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album KRESLÍM, KRESLÍŠ, KRESLÍME - rozvíjame výtvarný talent našich žiakov .

            V mesiaci marec naši žiaci tvorili výtvarné práce na tému- Vesmír očami detí a Záhrada mojich snov. Obe výtvarné súťaže sú skvelým spôsobom, ako ukázať svoje výtvarnícke zručnosti, fantáziu a nápaditosť, ako aj spôsob zmerať si sily v konkurencii ostatných rovesníkov v danej kategórii. Pevne veríme, že niektorí naši žiaci za svoju prácu získajú pekné ocenenie. A  vy ostatní , nezúfajte, čaká na nás mnoho ďalších výtvarných súťaží. Len kreslite, maľujte, tvorte... Tešíme sa na vaše práce.

          • Na bezpečnosti našich detí nám záleží

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Na bezpečnosti našich detí nám záleží.

            „Na bezpečnosti našich detí nám mimoriadne záleží“, bola odpoveď  nadporučíka Petra Habaru z Národného bezpečnostného úradu v Bratislave, keď sme ho oslovili s prosbou o realizáciu workshopu zameraného na bezpečné správanie detí v online svete . Zavítal medzi našich piatakov a šiestakov, oboznámil ich s pravidlami bezpečného správania sa na internete, s kyberšikanou, vyrozprával im príbeh O vianočnom zemiakovom šaláte. Dozvedeli sa zaujímavé informácie o umelej inteligencii a zahrnuli ho množstvom zvedavých otázok. Veľmi nás teší, že si pri množstve pracovných povinností našiel čas zavítať do našej školy a venovať svoj čas deťom.

          • Enter Microtours

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Enter Microtours.

            Nezaháľame a stále sa učíme niečo nové. Na workshope Enter Microtours, ktorý pre nás pripravilo 15.3.2024 OZ AjTYvIT,  sme prechádzali Labyrintom úloh s Micro:bitmi - hľadali sme správne kódy, príkazy, zisťovali, ako fungujú, hrali na ovocí a po vylúštení tajničky si za odmenu vyrobili svoj vlastný elektrický obvod pomocou baterky, medenej lepiacej pásky a diódy. Už teraz sa tešíme na pokračovanie :-)

          • ŠPORTOM k zdravému životnému štýlu

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album ŠPORTOM k zdravému životnému štýlu .

            Naši mladší žiaci z 2.- 4. ročníka sú naozaj športovo zdatní - neboja sa lopty a tvrdých rán, a preto sa ich našlo až 34, ktorí si chceli zasúťažiť . 19. 3. 2024 si zmerali sily v školskom kole vo vybíjanej. Všetci dali do zápasov všetko, čo sa za tých pár rokov naučili, no víťaz môže byť len jeden. A my mu srdečne gratulujeme!

          • Úspech Alexandra Šágu v geografickej olympiáde

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Úspech Alexandra Šágu v geografickej olympiáde .

            O geografickú olympiádu je medzi žiakmi základných škôl každý rok najväčší záujem. 12.3. 2024 si zmerali svoje vedomosti žiaci z celého okresu. Našu školu reprezentovali žiaci 5.B Michal Kajsa, Alžbeta Činčurová, Tobias Vilhan, 6.A Hana Šufliarska, 7. A Klaudia Kulichová, 8. A Michal Rojík a 9. A Alexander Šága (2. m kat. E). Odpovedali na otázky z rôznych oblastí, viaceré si naštudovali nad rámec školských osnov. Jedným z celkov, na ktorý sa pripravovali, je regionálna geografia. V hárkoch natrafili aj na túto otázku: Ktorá obec mala v minulosti názov Trhanová? Ktoré menšie pohorie obkolesuje areál PPS Detva? Poznáte odpovede?

          • Máme najlepších recitátorov !

          • V okresnom kole recitačnej súťaže Hviezdoslavov Kubín   získali  naši žiaci  tri 1. miesta: Nina Murínová , I. kategória  próza - 1. miesto, Ivana Melicherčíková , II. kategória  próza - 1. miesto , Richard Hanus, III. kategória próza - 1. miesto. V okresnom kole nás tiež reprezentovala Bianka Tkáčová, ktorá recitovala  v I. kategórii  poéziu. Všetkým srdečne blahoželáme, ďakujeme za veľmi úspešnú reprezentáciu školy a postupujúcim žiakom želáme veľa úspechov v ďalších kolách. 

          • Slávnostný prejav alebo učíme sa pre život

          • Žiaci 8. A triedy na hodinách slovenského jazyka tvorili slohovú prácu na tému : Slávnostný prejav . Prejav  prednášali, dbali na správnu a spisovnú výslovnosť, artikuláciu , primeranú mimiku a gestikuláciu. Na túto slávnostnú príležitosť  sami  pripravili jednoduché pohostenie  a  slávnostné prestieranie. 

          • Turnaj mladých nádejí 2024

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Turnaj mladých nádejí 2024.

            Dňa 7.3. 2024 sme sa zúčastnili "Turnaja mladých nádejí" vo florbale, ktorý sa uskutočnil v športovej hale v Detve. Turnaj organizovalo Gymnázium Detva za účasti 4 družstiev zo základných škôl a 4 družstiev žiakov gymnázia. V silnej konkurencii sme obsadili konečné 4. miesto. Akcia bola zameraná na propagáciu športu, zdravého životného štýlu a zároveň sa vytvárajú pozitívne vzťahy medzi žiakmi ZŠ a SŠ.

          • TALENTY pre firmy

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album TALENTY pre firmy .

            Dňa 7.3. 2024 prebehlo slávnostné odovzdávanie cien žiakom ZŠ firmy SLAVIA za úspešnú reprezentáciu v súťaži Talenty pre firmy- Roztoč to! Obnoviteľné zdroje energie. Žiak II. stupňa ZŠ Mirko Sekereš vyrobil 3D model veternej elektrárne zo základných materiálov- kov, plast, guma, drevo... s motorčekom z niečoho už nefunkčného, napr. z pokazeného autíčka. Model sa musel otáčať pomocou zdroja a žiarovka sa musela rozsvietiť. Ťažká práca! Mirko to zvládol výborne. Získal 4.miesto a krásnu cenu. Vytvoril peknú prácu, za čo mu patrí veľké poďakovanie. Srdečne blahoželáme a veríme, že v budúcnosti sa do podobnej súťaže zapoja aj ostatní šikovní žiaci našej školy.

          • Vyhodnotenie zberu šípok s Lesmi Slovenskej republiky

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Vyhodnotenie zberu šípok s Lesmi Slovenskej republiky.

            D zberu šípok sa v tomto školskom roku zapojilo 7 žiakov: Ján Tkáč-3,8 kg, Vladimír Haško- 2,6 kg, Lenka Vilhanová- 1,2 kg, Lea Černecká- 205 kg, Alžbeta Malatincová- 0,8 kg, Monika Bošancová- 2,9 kg, Matej Tkáč- 3,2 kg. Všetkým zúčastneným ďakujeme a blahoželáme k malej vecnej cene , ktorú dostali od Lesov SR. Veríme, že v budúcom školskom roku sa už nebudeme musieť báť medveďov a všetci sa s chuťou pustíme do zberu šípok. Pobyt na čerstvom vzduchu a výborný šípkový čajík nášmu organizmu prospejú.

          • Projekt 8. A triedy- Malý princ- čítanie, porozumenie, dramatizácia...

          • "Tu je to moje tajomstvo, úplne prosté: správne vidíme iba srdcom, čo je dôležité, je očiam neviditeľné.“ —  Antoine de Saint-Exupéry

            Knihy sú bránou do sveta poznania. Mnohí z nás ich nepochybne majú odložené nielen v poličke, ale i v srdci. Hoci azda každý vie, že marec je venovaný knihám, málokto   tuší, prečo je tomu tak. Dňa 10. 3.1796  sa narodil Matej Hrebenda Hačavský, na počesť ktorého je  marec považovaný za mesiac knihy. Matej Hrebenda knihy zbieral, rozširoval, zachraňoval....

          • EXPERT geniality show

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Expert geniality show.

            Súťaže sa zúčastnili 3 žiaci 5. ročníka a 3 žiaci šiesteho ročníka. Žiaci v súťaži odpovedajú na otázky dvoch súťažných tém: Ako funguje svet a Päť jazykov kultúry. Najúspešnejší žiaci získali diplom TOP Expert: Stanislav Jurčo získal krásne 98. miesto v rámci SR a Matej Tkáč 167. miesto v rámci SR. Všetkým zúčastneným gratulujeme.

          • Študijná návšteva inštitúcií EÚ v Bruseli

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Študijná návšteva inštitúcií EÚ v Bruseli.

            Na základe spolupráce so Zastúpením Európskej komisie na Slovensku v projekte Edutajner sa pani učiteľka Remeselníková a pani učiteľka Vranová zúčastnili informačno-študijnej návštevy inštitúcií EÚ v Bruseli. Navštívili Dom európskej histórie, budovu Erópskeho parlamentu, Európskej komisie a Expozíciu Experience Europe. Počas hlavného programu absolvovali rôzne prednášky našich predstaviteľov pôsobiacich v orgánoch EÚ. Prínosom boli nové kontakty, poznatky a skúsenosti. V budúcnosti sa opäť radi zapojíme do ďalších aktivít organizovaných Zastúpením Európskej komisie na Slovensku.

      • Nadpis