• Nina a Nela - najlepšie biologičky v okrese

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Nina a Nela - najlepšie biologičky v okrese .

            Biologická olympiáda je určená pre žiakov základných škôl so záujmom o biológiu, geológiu, environmentalistiku a iné biologické vedy. V našej škole sa na biológiu, geológiu , ekológiu a environmentalistiku kladie veľký dôraz, žiakov tematika zaujíma a niektorí sa jej venujú už do hĺbky. O tom svedčia i výsledky našich žiačok v OK BIO. Do krajského kola BIO postupujú len dvaja najlepší žiaci z okresu Detva. Postúpili naše žiačky- Nina Václavíková, 9. A a Nela Nôtová, 8. A . Srdečne blahoželáme. Ďakujeme za úspešnú reprezentáciu školy a prajeme úspech v krajskom kole.

          • Okresné kolo v stolnom tenise žiakov a žiačok

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Okresné kolo v stolnom tenise žiakov a žiačok.

            Naši chlapci a dievčatá sa zúčastnili okresného kola v stolnom tenise. Turnaja sa zúčastnilo 6 škôl v kategórii chlapcov a 4 školy v kategórii dievčat. Žiaci a žiačky bojovali za svoju školu spoločne. S každou školou odohrali min. 3 dvojhry a 1 štvorhru. V konečnom poradí sme obsadili v kategórii dievčat 4. miesto a v kategórii chlapcov 5 miesto. Naši reprezentanti: Mi. Chlebničan, J. Vilhan, F. Hronec, L.D. Daniš, N. Václaviková, L.Ďuricová.

          • V zdravom tele zdravý športový duch

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album V zdravom tele zdravý športový duch.

            V pondelok 20.2.2023 si výber žiakov z 3. a 4. ročníka zmeral sily v dlhoočakávanom školskom kole vo vybíjanej. V pomiešaných družstvách sa odohrali spolu 3 zápasy s dvomi polčasmi po 10 minút. Žiaci do hry dali úplne všetko, a tak si napokon vyslúžili aj odmeny a samozrejme medaily. Celý turnaj sa konal v priateľskej atmosfére, aj keď sa do tváre niektorým vpísalo sklamanie po prehre. Všetci si však výborne zahrali a ukázali, že v nich je správny športový duch.

          • Testovanie 9 2023

          • TESTOVANIE 9/ 2023       Základné informácie

            RIADNY TERMÍN

            22. marec 2023 (streda)

            TESTOVANÉ PREDMETY

            matematika  , slovenský jazyk a literatúra 

            ČAS RIEŠENIA TESTOV

            MAT – 90 min.*/   ZZ 105 min.  

            SJL–   70 min.*/  ZZ  85 min.

            * Testovací čas intaktných žiakov

            POČET TESTOVÝCH ÚLOH

            MAT – 30 úloh

             SJL – 30 úloh

            FORMA TESTOVÝCH ÚLOH

            uzavreté úlohy s výberom jednej správnej odpovede zo 4 možností otvorené úlohy s tvorbou krátkej odpovede

            HODNOTENIE ÚLOH

            1 bod za správnu odpoveď,  0 bodov za nesprávnu alebo žiadnu odpoveď

            POVOLENÉ POMÔCKY

            MAT - písacie a rysovacie potreby, kalkulačka, opečiatkované pomocné papiere A4, prehľad vzorcov, ktorý je súčasťou testu.

            SJL-  pero, ktoré píše namodro

            NEPOVOLENÉ POMÔCKY

            matematické, fyzikálne a chemické tabuľky; mobilný telefón ani iné technické zariadenia; rôzne prehľady matematických vzorcov a pod, výpisky, študijné materiály, učebnice a pod.

            NÁHRADNÝ TERMÍN

            4. a 5. apríl 2023 (utorok, streda) v školách, ktoré určí príslušný regionálny úrad školskej správy (RÚŠS) v spolupráci s NIVaM,  pre žiakov, ktorí sa z objektívnych dôvodov nemohli zúčastniť riadneho termínu. Prihlasovanie žiakov na náhradný termín školy uskutočnia prostredníctvom https://testovanie.iedu.sk/nahradny.aspx do 24. marca 2023.

            ĎALŠIE   INFORMÁCIE  : 

          • Historia magistra vitae est

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Historia magistra vitae est.

            Do KK dejepisnej olympiády  z okresu Detva postúpilo šesť žiakov, z toho  traja  sú naši ! Blahoželáme !  Mnohí naši žiaci pochopili, že história je učiteľkou života, radi sa ju učia, radi sa z nej poučia a práve preto v okresnom kole dejepisnej olympiády dosiahli vynikajúce výsledky : 1. miesto Alexander Šága a postup do KK, 2. miesto Richard Šága a postup do KK, 2. miesto Terezka Ostrihoňová a postup do KK, 3. miesto Dávid Majer, Liliana Ďuricová - úspešná riešiteľka, Richard Hanus- úspešný riešiteľ, Lucia Remeselníková - úspešná riešiteľka. Všetkým súťažiacim srdečne blahoželáme, ďakujeme za úspešnú reprezantáciu školy a postupujúcim prajeme veľa vedomostí a šťastia v krajskom kole.

        • Nadpis