• Naše technické talenty v súťaži vynikli !

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Naše technické talenty v súťaži vynikli ! .

            Dňa 24.11.2022 sa uskutočnilo okresné kolo technickej olympiády v kategórii A( 8.- 9.roč.) a v kategórii B(7. roč.). Našu školu reprezentovali Jakub Košút a Jakub Vilhan, ktorí získali 5. miesto. V praktickej časti vyrobili najkrajší, najpresnejší a najčistejší výrobok. V kategórii B nám veľkú radosť urobil Marek Kamenský, ktorý sa umiestnil na krásnom 2.mieste. V ten istý deň SOŠ a OA Detva organizovala i súťaž Talenty pre firmy. Za našu školu súťažili dve trojčlenné družstvá, chlapčenské- Tomáš Jedlička, Samuel König, Eduard Lukačik a dievčenské družstvo- Ema Lapinová, Nela Nôtová a Tamara Požgayová. Dievčatám patrí veľký obdiv a pochvala za odvahu súťažiť výlučne s chlapčenskými skupinami. Žiaci programovali v SolidWorks, zostavovali elektrické obvody, spájkovali... Veľkým prekvapením je víťazstvo Eda Lukačika, ktorý bol vyhlásený za najšikovnejšieho súťažiaceho jednotlivca a za svoju zručnosť, pracovitosť získal krásne a hodnotné ceny. Všetci zúčastnení získali nové skúsenosti, zručnosti a to je najcennejšie. Zo srdca im blahoželáme a ďakujeme za perfektnú prácu a úspešnú reprezentáciu školy.

          • iBOBOR I. stupeň- kategória DROBCI a BOBRÍK

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album iBOBOR I. stupeň- kategória DROBCI a BOBRÍK.

            Do súťaže sa zapojilo 47 žiakov v kategórii Drobci a 29 žiakov v kategórii Bobrík Medzi úspešných riešiteľov v kategórii Drobci /2.-3. ročník/ patria: Kubiš Marek, Krahulcová Karin, Králiková Michaela, Tkáč Ján, Gáborík Sebastián, Stehlíková Lea. Medzi úspešných riešiteľov v kategórii Bobrík /4. ročník/ patria: Halajová Zuzana, Kajsa Michal, Milčíková Kristína, Hukel Filip,

          • iBOBOR II. stupeň

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album iBOBOR II. stupeň.

            Začiatok novembra aj tento rok tradične patril informatickej súťaži iBobor, ktorá vznikla v roku 2004 v Litve. Symbolom súťaže je usilovný, inteligentný a čulý bobor, preto sa súťaž volá po litovsky Bebras (tento názov sa používa aj v angličtine na medzinárodných podujatiach) a po slovensky Informatický bobor.  Žiaci druhého stupňa súťažili v 3. kategóriách: Bobríci - úspešní žiaci: Hana Šufliarska, Stanislav Jurčo, Marína Černecká, Sára Mravcová, Filip Szabó, Benjamíni - úspešní žiaci: Richard Hanus, Lucia Remeselníková, Dominika Grňová, Dávid Majer, Zuzana Mazúrová,Kadeti: Nikola Kminiaková, Terézia Ostrihoňová, Sandra Gondová, Leonard Dominik Daniš, Kristína Kminiaková, Jakub Košút, Šimon Hliva, Liliana Ďuricová, Markus Ivanič, Tomáš Jedlička, Samuel König, Eduard Lukačik, Petra Hrončeková Úspešným žiakom gratulujeme a želáme im veľa úspechov aj v ďalšom školskom roku pri riešení súťaže iBobor.

          • Prvé miesto v súťaži TVOJ KLIMATICKÝ ODKAZ . A ide sa do Štrasburgu !

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Prvé miesto v súťaži TVOJ KLIMATICKÝ ODKAZ . A ide sa do Štrasburgu ! .

            Spojená škola v Detve vyhlásila pod záštitou poslanca Európskeho parlamentu Roberta Hajšela súťaž Tvoj klimatický odkaz. Naše trojčlenné družstvo sa predstavilo s projektom - videodkazom , kde navrhli, čo by zodpovední predstavitelia mali spraviť pre naše životné prostredie a prírodu . Zároveň prezentovali náš školský environmentálny projekt Dažďová záhrada , na ktorom sa žiaci veľmi aktívne zúčastňovali. Svojím perfektným nápadom zaujali porotu a získali v súťaži 1. miesto . Naše víťazné trojčlenné družstvo na jar 2023 pocestuje do Štrasburgu na pozvanie europoslanca Roberta Hajšela. Súťažiacim Richardovi Hanusovi, Marekovi Kamenskému a Dominike Grňovej  srdečne blahoželáme a ďakujeme za úspešnú reprezentáciu školy. Prajeme šťastnú cestu do Štrasburgu !

            Video

          • Šarkaniáda v I. oddelení ŠKD

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Šarkaniáda v I. oddelení ŠKD.

            Leti, leti, všetko letí... Aj čo nemá krídla letí - šarkan letí. Najprv sme si šarkany vyrobili , potom sme ich na školskom dvore vypustili, veľkú radosť sme z toho mali. Jesennou prírodou sme sa naháňali, až nám novembrové vetríky líčka vyštípali......

          • Celoškolský projekt NENIČ SVOJE MÚDRE TELO

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Celoškolský projekt NENIČ SVOJE MÚDRE TELO.

            Aj v tomto školskom roku sme pre našich žiakov pripravili celodenný projekt, ktorým sa ich snažíme pripraviť pre život. V Spoločenskom dome v Kriváni sa zabavili i poučili na výchovnom koncerte Čo je veľa , to je veľa...V škole ich čakali aktivity so skautmi, dobrovoľnými hasičmi, s psychologičkami, s pracovníkmi polície. Malí sa naučili, ako sa starať o zúbky s pánom Vrábelom, veľkí sa zdokonalili v podávaní prvej pomoci so zdravotnými sestrami zo SZŠ zo Zvolena, so zaujímavým programom prišli i zamestnanci CVČ JUNIOR z Banskej Bystrice. Učenie hrou, hudba, spev, športovanie , workshopy, besedy , komunikácia, spolupráca a nakoniec i zdravý bufet, to všetko čakalo našich žiakov počas projektového dňa. Ďakujeme všetkým účastníkom , sponzorom , hosťom i organizátorom projektu. Všetci dobrovoľníci , ktorí sa podieľali na našom projekte, si ako malú odmenu odniesli ďakovný list a keramický darček vyrobený v našej keramickej dielni. Ešte raz ĎAKUJEME !

          • Máme bronzovú medailu vo florbale !

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Máme bronzovú medailu vo florbale ! .

            Získali sme 3. miesto v okresnom kolo vo florbale starších žiakov . Naši chlapci sa zúčastnili okresného kola vo florbale. Turnaja sa zúčastnilo 7 škôl. V skupine sme si zmerali sily so ZŠ Vígľaš, ZŠ Obrancov mieru Detva a ZŠ A. Vagača Detva. S bilanciou 2 výhry a 1 prehra sme obsadili 2. miesto, čím sme si zabezpečili postup do boja o 3. miesto. V tomto dueli sme sa stretli so ZŠ J.J.Thurzu Detva. Zápas sme zvládli a zvíťazili jednoznačne 3:0. Chlapcom srdečne blahoželáme a ďakujeme za úspešnú reprezentáciu školy. Naši reprezentanti: Mi. Chlebničan, J. Vilhan, F. Hronec, L. Stehlík, L.D. Daniš, J. Košút, M. Paľko, M. Sekereš a  Ma. Chlebničan.

        • Nadpis