• Naša škola je najlepšou základnou školou v okrese Detva a 14. v Banskobystrickom kraji

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Naša škola je najlepšou základnou školou v okrese Detva a 14. v Banskobystrickom kraji .

            Toto hodnotenie agentúry INEKO nás zaraďuje medzi školy s výbornými výsledkami a svedčí o kvalite vzdelávania a mimoriadnych službách poskytovaných našou školou . Hodnotenie je vypočítané na základe výsledkov celonárodných testov v 5. a 9. ročníku a mimoriadnych výsledkov žiakov vo vybraných súťažiach. Medzi ďalšie kritériá v hodnotení patria: riadenie školy, podmienky výchovy a vzdelávania, výchovno- vzdelávací proces, výsledky testov získaných ŠŠI, kvalifikovanosť pedagogického zboru, využívanie IKT a pod. Základná škola Kriváň to s kvalitou vzdelávania myslí vážne . Potvrdzuje to aj svojou každoročnou dobrovoľnou účasťou na projekte KOMPARO, v rámci ktorého sú periodicky testovaní žiaci základných škôl a osemročných gymnázií. Výsledkami svojich žiakov 9. ročníka v matematike sa naša škola v minulom školskom roku zaradila medzi 25% najúspešnejších škôl na Slovensku.

          • S knihou nie je nuda

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album S knihou nie je nuda.

            V súčasnosti, keď na deti útočí množstvo informácií či vplyvov , čoraz ťažšiu úlohu majú rodičia i učitelia pri ich motivácii k hodnotným činnostiam. Napríklad aj k čítaniu. Niekedy pomôže návšteva knižnice, kníhkupectva, zaujímavá beseda, dobrý tip od kamarátov a niekedy to môže byť aj hra, ktorá priamo nadväzuje na prečítanú knihu, literárne postavy, či zaujímavé situácie v knihe. Šiestaci navštívili obecnú knižnicu a zistili, že s knihou naozaj nie je nuda. Pri spoznávaní literatúry sa zahrali hry: Pantomíma, Čitateľská komisia , Aká je naša pamäť a pod.

          • Minimúzem v 3. A

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Minimúzem v 3. A.

            "Sme žiaci 3. tisícročia, ale to neznamená, že si nevážime prácu a šikovnosť našich predkov." Preto si tretiaci zariadili v triede minimúzeum , predstavili si navzájom staré dobré veci, pripomenuli si život v minulosti a slovenskú históriu.

          • Vybíjaná

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Vybíjaná .

            Športujeme radi

            Dňa 28. 3. 2022 sa v  našej škole konalo školské kolo vybíjanej žiakov 3. a 4. ročníka. Zúčastnilo sa ho 22 hráčov, z toho 2 žiaci z 3. A, 7 žiakov z 3. B, 12 žiakov zo 4. A a 1 žiak zo 4.B. Deti sa na súťaž veľmi tešili, podali vynikajúce výkony, zabavili sa a v  závere  boli odmenené skvelými cenami. Získali  malé, ale  chutné a  zdravé darčeky. Zároveň každého milo prekvapila medaila. Tieto ocenenia pre nás  vyrobila firma GL spol, s.r.o, za čo jej veľmi pekne ďakujeme. Už teraz sa deti tešia na pokračovanie tohto vydareného  športového podujatia.

             

          • Pytagoriáda I. i II. stupeň

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Pytagoriáda.

            30.3.2022 sa uskutočnilo OK Pytagoriády kat. Z6 – Z8. Žiaci 6. ročníka Michal Rojík  a Richard Hanus aplikovali svoje matematické kvality pri riešení 15 úloh načas    a podelili sa o 2. a 3. miesto okresného kola rovnakým počtom bodov. Obdivom srdečne blahoželáme k úspechu a želáme im veľa elánu pri riešení matematických úloh v budúcnosti.  

            Zoznam úspešných  riešiteľov  OK matematickej súťaže  Pytagoriáda na I. stupni : Kategória P3 Michal Kajsa 18 bodov, Zuzana Halajová 17 bodov, Kategória P4 Hana Šufliarska 20 bodov, Stanislav Jurčo 18 bodov, Nina Makovínyová 17 bodov, Peter Antalík 17 bodov. Blahoželáme ! 

          • Myslíme a učíme ekologicky

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Myslíme a učíme ekologicky.

            Dňa 29. 3. sme zorganizovali upratovanie školského areálu, do ktorého sa zapojila celá škola. Z uvedených fotografií je zjavné, že žiakom záleží na životnom prostredí, estetike najbližšieho okolia a práca im išla od ruky. Dali si záväzok, že o zverené úseky školského exteriéru sa budú starať, aby sme sa v našej škole všetci cítili dobre.

      • Nadpis