• Vitaj u nás, ujo Mrkvička !

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Vitaj u nás, ujo Mrkvička ! .

            Pripravili sme pre žiakov čitateľský workshop o čítaní s Tiborom Hujdičom alebo ujom Mrkvičkom. Knihy pre deti najprv testuje sám na sebe a až keď si je istý, že sú dobré, šíri o nich zvesť medzi deťmi, rodičmi, učiteľmi a knihovníkmi. Prišiel aj do našej školy a čítal deťom. Veľmi zábavnou formou ukázal , aké zaujímavé, obyčajné i neobyčajné témy, príbehy a postavy sa skrývajú v obyčajných KNIHÁCH. Tibor Hujdič je jedným z tých, ktorí hľadajú cesty, ako priviesť deti k čítaniu. ĎAKUJEME.

          • Nové dobrodružstvo na hodinách informatiky

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Nové dobrodružstvo na hodinách informatiky .

            Siedmaci a ôsmaci vďaka projektu Učíme s Hardvérom (BBSK) zažívajú svet programovania zábavnou a hravou formou. Programovanie autíčka ProBot pomáha rozvíjať u žiakov logické myslenie. Keď programujú ProBota, musia premýšľať o tom, aké príkazy sú potrebné na dosiahnutie požadovaného výsledku - prejsť trasou podľa zadania, vyhnúť sa prekážke, vyhnúť sa navzájom atď. Rozvíjajú tým svoje zručnosti riešenia problémov a kritického myslenia.

          • V drevodielni pracujeme radi

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album V drevodielni pracujeme radi .

            Práca žiakov v drevodielni má mnoho benefitov, a to ako z hľadiska rozvoja praktických zručností, tak aj z hľadiska osobnostného rozvoja. Žiaci rozvíjajú svoju jemnú a hrubú motoriku, koordináciu oko-ruka, trpezlivosť, presnosť a zručnosti pri práci s nástrojmi. Úspešné dokončenie dreveného projektu môže žiakom pomôcť zvýšiť si sebavedomie a pocit úspechu. Práca s drevom si ale vyžaduje aj ich zodpovednosť, pretože pracujú s ostrými nástrojmi a materiálmi. No môže byť aj zábavnou a relaxačnou aktivitou. Všetci sa opäť do drevodielne tešíme.

          • Zelený týždeň v ŠKD

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Zelený týždeň v ŠKD.

            Pri príležitosti Apríla - mesiaca lesov sme sa v ŠKD celý týždeň venovali ochrane prírody a ekológii . Pán Mališ ako poľovník nám porozprával o lese a lesných zvieratách v našom okolí. Aj takouto zábavnou a zaujímavou formou sa učíme chrániť životné prostredie.

          • Zo súťaže ŠTÚROV ZVOLEN si odnášame dve prvé miesta

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Zo súťaže ŠTÚROV ZVOLEN si odnášame dve prvé miesta.

            Cieľom súťaže je formovanie vzťahu mladých ľudí k rodnému jazyku, rozvíjanie verbálno-komunikačných schopností mládeže, skvalitňovanie ich rečového prejavu, vyhľadávanie talentovaných žiakov, rozvíjanie ich nadania a vytvorenie konkurenčného prostredia na vzájomné porovnávanie svojich schopností. Súťaž prebieha na regionálnej aj celoslovenskej úrovni. Náš Richard a Sára v okresnom kole svojimi rečníckymi prejavmi prevýšili svojich konkurentov a obidvaja obsadili 1. miesto vo svojej kategórii. Blahoželáme a želáme veľa úspechov  v ďalších kolách.

          • Exkurzia Železiarne Podbrezová

          • Žiaci 8. A  a 9. A absolvovali geografickú exkurziu v hutníckom závode Železiarne Podbrezová. Sme   radi, že zaprášené topánky boli nakoniec nepodstatné, pretože ... tu je niekoľko dojmov  našich žiakov :

            M: Bolo to veľmi zaujímavé,  hlavne  tavenie, pece a to teplo, v ktorom tí ľudia pracujú. Cesta bola tiež veľmi zaujímavá, plná zábavy a smiechu. Ďakujeme za exkurziu. 

            T: Dobrý deň, z exkurzie sa mi najviac páčilo, keď sme boli v tej valcovni a videli sme rozžeravenú oceľ. Bolo to veľmi zaujímavé.

            E: Dobrý deň, pri prehliadke ma prekvapila teplota, pri ktorej sa pracuje v železiarňach.

            M: Páčilo sa mi, ako sa to žiarivé, horúce železo rozťahovalo, ale bolo tam  príliš  teplo, tak to nebolo príjemné. Asi by som tam nechcel  pracovať.

            V: Dobrý deň, exkurzia bola super, veľmi sa mi to páčilo a naučila som sa veľa nových veci. Neviem, čo sa mi najviac páčilo, lebo všetko bolo super. Najlepšie bolo, ako robili z tých hranolov rúry. Ďakujem za nezabudnuteľný zážitok.

            Ďakujeme Vám, milí žiaci, že exkurzia prebehla bez problémov a sme radi, že ste získali reálnu predstavu o práci v hutníckom závode.

          • Deň NARCISOV

          • Deň narcisov 2024

            Milí rodičia a priatelia našej školy,
             

            Liga proti rakovine pomáha na Slovensku onkologickým pacientom a ich blízkym už 34 rokov aj vďaka známej zbierke Deň narcisov, ktorá sa bude konať i prostredníctvom dobrovoľníkov z našej školy už tento štvrtok - 18. apríla. V tento deň, pripnutím kvietku narcisu, môžeme vyjadriť spolupatričnosť onkologickým pacientom a dobrovoľne ich finančne podporiť.

            Viac o možnostiach prispenia ako i konkrétnej pomoci onkologickým pacientom, ktoré realizuje Liga proti rakovine nájdete na www.dennarcisov.sk

            Na Slovensku ich totiž ročne pribúda približne 40 000 a každý z nás pozná niekoho, koho zasiahlo toto náročné ochorenie.

            Liga proti rakovine Vás srdečne pozýva na bezplatné preventívno-edukačné aktivity, kde môžete získať užitočné a praktické informácie k prevencii onkologických ochorení.

            Prevencia je krok ku zdraviu, nájdite si i Vy chvíľku času a navštívte preventívny stánok 18. apríla na Deň narcisov v čase od 12:00 do 18:00 v mestách

            Bratislava  - OC Nivy,Eurovea, Avion, Vivo

            Košice – OC Aupark,

            Martin – OC Galéria

            Banská Bystrica – OC Európa

            Ďakujeme, za vašu spolupatričnosť a podporu.

          • Druhý najlepší matematik v okrese je náš Richard HANUS

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Druhý najlepší matematik v okrese je náš Richard HANUS.

            K najťažším olympiádam v ZŠ patrí jednoznačne matematická olympiáda. Žiaci nemajú k dispozícii učebné materiály, ktoré si majú naštudovať, ale musia vedieť vďaka svojmu logickému mysleniu zužitkovať získané vedomosti z hodín matematiky. Medzi výborných matematikov našej školy patrí Richard Hanus z 8. A, ktorý nám to „predviedol“ na OK matematickej olympiády, keď získal v tejto náročnej súťaži krásne 2. miesto. Riškovi gratulujeme, nech sa mu aj naďalej darí reprezentovať našu školu.

          • Čítajúci žiak alebo žiak ČITATEĽ ?

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Čítajúci žiak alebo žiak ČITATEĽ ? .

            Viete , aký je rozdiel medzi čítajúcim žiakom a čitateľom ? Výraz „čítajúci žiak“ nehovorí nič o vnútornej motivácii k čítaniu ani o porozumení čítaného textu. Výraz „čitateľ“ však zahŕňa aj vôľový a motivačný aspekt. Čitateľ si dokáže vyberať knihy podľa záujmu, čítaním si rozširuje okruh svojich vedomostí o zvolených témach. Čítanie patrí do jeho bežnej rutiny....My v našej škole sa v spolupráci  s rodičmi snažíme vychovať čo najviac ČITATEĽOV.

          • Marec- mesiac knihy

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Marec- mesiac knihy.

            Marec-mesiac knihy. Tento mesiac sme sa rozhodli osláviť. Ako inak, ak nie návštevou knižnice. A nie hocijakej. Cestovali sme rovno do Krajskej knižnice Ľudovíta Štúra vo Zvolene, kde pre nás pani knihovníčka pripravila krátku čitateľskú "pátračku". Potom sme ešte predviedli svoje zručnosti v šití vlastných hračiek v Podpolianskom osvetovom stredisku. Či sa nám podarili, posúďte sami.

          • Ďalší úspech našich recitátorov

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Ďalší úspech našich recitátorov .

            V regionálnom kole recitačnej súťaže HVIEZDOSLAVOV KUBÍN nás reprezentovali naši výborní recitátori : Nina Murínová, Ivana Melicherčíková a Richard Hanus. Ivana Melicherčíková obsadila krásne 2. miesto a Richard si odniesol 3. miesto. Byť úspešným v regióne Detva, Zvolen, Krupina nie je jednoduché, a preto si ich umiestnenie vážime. Ďakujeme im za veľmi úspešnú reprezentáciu školy a želáme ešte mnoho výborných výsledkov v ďalších recitačných súťažiach. Ste SUPER !

          • Týždeň s rozprávkou v ŠKD

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Týždeň s rozprávkou v ŠKD.

            Marec je mesiacom knihy, preto sme knihám v ŠKD venovali väčšiu pozornosť. Spoznali sme Obecnú knižnicu v Kriváni ako aj našu školskú knižnicu. Staršie deti čítali rozprávky mladším a tí z nich vybrali najlepších čitateľov.

          • KRESLÍM, KRESLÍŠ, KRESLÍME - rozvíjame výtvarný talent našich žiakov

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album KRESLÍM, KRESLÍŠ, KRESLÍME - rozvíjame výtvarný talent našich žiakov .

            V mesiaci marec naši žiaci tvorili výtvarné práce na tému- Vesmír očami detí a Záhrada mojich snov. Obe výtvarné súťaže sú skvelým spôsobom, ako ukázať svoje výtvarnícke zručnosti, fantáziu a nápaditosť, ako aj spôsob zmerať si sily v konkurencii ostatných rovesníkov v danej kategórii. Pevne veríme, že niektorí naši žiaci za svoju prácu získajú pekné ocenenie. A  vy ostatní , nezúfajte, čaká na nás mnoho ďalších výtvarných súťaží. Len kreslite, maľujte, tvorte... Tešíme sa na vaše práce.

      • Nadpis