Novinky

          • Filmový festival HORY A MESTO

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Filmový festival HORY A MESTO .

            Filmový festival HORY A MESTO. Určite ho navštívte! Žiaci 9. A sa zúčastnili už 5. ročníka filmového festivalu HORY A MESTO Detva, na filmovej projekcii určenej pre ZŠ- II. stupeň 26. 9. 2024 v čase od 11:00- 12:20 hod. Pozreli si päť filmov- animovaný a hrané, z prostredia hôr, športových trikov, výkonov, extrémnych športov- lezenie, bicyklovanie, horská turistika... Filmy predstavili odvážne „nadľudské“ výkony ľudí, ktorí milujú hory a dobrodružstvo, ľudí, ktorí aj napriek hendikepu zdolávajú horské prekážky a užívajú si vzácne okamihy života v prítomnosti kamarátov... Počas exkurzie si žiaci overili aj jazykové zručnosti. Filmy odzneli v angličtine so slovenskými titulkami. Páčilo sa nám to!

          • O kravičke MILKE......

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album O kravičke MILKE.......

            Ako sa dostane mlieko na náš stôl? Prečo je pre nás dôležité? Čo všetko sa z neho vyrába? Ako to chutí? To všetko si pripomenuli a naučili sa naši prvostupniari v projekte Medzinárodný deň mlieka na školách .

          • Skrášľujeme exteriér školy v spolupráci s firmou ZF

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Skrášľujeme exteriér školy v spolupráci s firmou ZF.

            Dňa 24. 9. 2024 sme opäť skrášlili naše školské prostredie. Spoločnosť ZF Detva si našu školu vybrala a zrealizovala u nás firemný projekt udržateľnosti, obnovy prostredia ZŠ. Sedem šikovných a pracovitých mladých ľudí prišlo k nám vysadiť rastlinky- ľaliovky do dažďovej záhrady, echinacey k soche pred ZŠ, zemolezy do jedlého minisadu k dažďovej záhrade a bylinky do vyvýšeného záhonu k jedálni. Krásne sa chceme poďakovať za riečny kameň, ktorý pekne doplnil našu dažďovú záhradu. Radosť urobili i prvákom, ktorým darovali a s ich pomocou zasadili kučeravú vŕbu k telocvični. Mali sme všetci veľkú radosť, bolo nám spolu dobre a len veríme, že sa všetkým rastlinkám bude dariť. Úprimne ďakujeme firme ZF Detva, p. Veronike Fekiačovej a jej veselým kolegom, ako aj deťom našej školy. Ďakujeme a nech sa vám u nás páči!

          • KOMPARO 9 budeme písať 7. 11. 2024

          • Milí deviataci. 

            Testovanie 9 a prijímačky na stredné školy sú bližšie , ako sa vám zdá. V KOMPARE budete písať podobné testy ako v TESTOVANÍ 9. Minulý školský rok písalo KOMPARO 16 400 deviatakov z 580 škôl a nič sa im nestalo. 

            V tomto školskom roku budete písať KOMPARO  7. novembra 2024 . Ide o test z matematiky a slovenského jazyka , dostanete  podrobné informácie o svojich výsledkoch a budete  vedieť, čo sa máte  ešte doučiť. 

            Milý deviatak.  MYSLI NA SEBA !

            Skutočne dospelým sa staneš vtedy, keď dokážeš vziať svoj život do vlastných rúk.

            Za tvoje vzdelanie nezodpovedajú rodičia a učitelia .

            Je to predsa tvoj život ! 

          • ZBER ŠÍPOK s Lesmi Slovenskej republiky

          •  Vážení rodičia, starí rodičia, priatelia školy, milí žiaci. 

            Budeme veľmi radi, ak sa aj v tomto školskom roku zapojíte do  súťaže

            ZBER ŠÍPOK S LESMI SR. 

            Projekt bude prebiehať v mesiacoch

             SEPTEMBER- OKTÓBER .

             Šípky musia byť zrelé , ale nie mäkké, zamrznuté alebo špinavé.

             Môžete ich  odovzdať každé ráno od 7.00 do 8.00 na dolnej chodbe II. stupňa pánovi školníkovi.

            Najlepšie triedy i jednotlivci budú odmenení vecnými cenami .

            Každý žiak, ktorý sa do zberu zapojí, získa  ako odmenu na pamiatku malý darček.

            Šípky môžete nosiť od  pondelka 23. septembra 2024.

             

            Vyberte sa všetci do prírody, zbierajte šípky,  oddychujte pri  zdravom  šípkovom  čajíku  a  súťažte !

          • Opakovacie DIKTÁTY

          • Milí žiaci.

            Zopakujte si pravopis slovenského jazyka formou diktátov z minulého školského roku a zapojte sa do súťaže OPAKOVACIE DIKTÁTY o tieto ceny:- 1.000 EUR pre školu,  PlayStation 5 pre žiakov.

            Žreby do súťaže získate tak, že si zopakujete diktáty z minulého roku. Nezaberie vám to viac  ako 5 minút denne.

            Súťaž nájdete na odkaze: https://www.bezkriedy.sk/diktaty-sutaz

            Účasť v súťaži aj používanie BezKriedy je úplne zadarmo a čím viac žrebov získame, tým máme vyššiu šancu vyhrať 😊Držíme si palce v súťaži a prajeme veľa zábavy.

          • Zábavná AUTOŠKOLA

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Zábavná AUTOŠKOLA.

            Autoškola je aj zábavná. Deviataci sa o tom presvedčili 16. 9. 2024 v Autoškole Gonda v Detve na spoločnej akcii s SOŠ dopravnou zo Zvolena. Rovesnícke učenie prinieslo veľa zábavy, ale aj poučenia. Videli sme šokujúce videá a už vieme, že nehoda nie je vždy len náhoda, ale pri nezodpovednej jazde sa stávajú často nešťastné situácie. Vyskúšali sme si jazdu autom s pánom inštruktorom, čo sa nám úžasne páčilo a na dopravných testoch sme sa naučili prvé pravidlá cestnej premávky. Odmenou nám boli sladkosti a perá. Chlapci nám predstavili modely autíčok a iných elektrotechnických hračiek. Jednoducho, prežili sme veselé a poučné dopoludnie. Ďakujeme.

          • Vyhodnotenie praktickej časti účelového cvičenia Ochrana života a zdravia

          • Žiaci II. stupňa si dňa 6. septembra vyskúšali svoje teoretické vedomosti i praktické zručnosti na siedmich stanovištiach : zdravotnícka príprava, topografia, prostriedky individuálnej ochrany, improvizované prostriedky individuálnej ochrany, testy- doprava, zdavotníctvo, CO, protipožiarna ochrana, hod granátom na cieľ  a štafetový beh. Na stanovištiach sa hodnotila aj disciplína jednotlivých družstiev a  tu sú medailové pozície : 

            1. miesto - 7. A - 108 bodov

            2. miesto-  9. A - 103 bodov

            3. miesto - 8. A - 97 bodov

            Ďakujeme vyučujúcim za  perfektnú prípravu účelového cvičenia a chceme pochváliť žiakov 5. ročníka, ktorí sa s počtom 96 bodov umiestnili na  krásnom 4. mieste. 

        • Nadpis