• Doprajme si luxus SPOMALENIA ! Želáme príjemné prázdniny !

          • A opäť tu máme leto . Čas oddychu, letných  prázdnin. Skúsme si ľahnúť do trávy, pozorovať koruny stromov, plávajúce oblaky...Príroda je tu pre nás, čaká  nás, chce nás  potešiť, pohladiť...Svojimi lúčmi nás hladí  i horúce letné slnko....My by sme sa radšej  ponorili  do chladných , osviežujúcich vĺn... Ponorme sa však  i  do detského sveta, zastavme sa v čase. Počúvajme detské slová, myšlienky,  túžby.... Dajme deťom  najavo, že ich svet nás skutočne zaujíma. Ony  to vycítia a naše spoločné letné chvíle budú  krásne .... Bude  to  naša LUXUSNÁ DOVOLENKA ! 

          • V Divínskom BOYARDE máme zlato i striebro !

          •  

            Dňa 23.6.2023 sa konal už 7. ročník Divínskeho Boyardu. Naša škola sa opäť zúčastnila tejto skvelej akcie, ktorá preverí nielen vedomosti, ale i športovú výkonnosť všetkých zúčastnených. V tomto semifinálovom kole sme získali individuálne i tímové ocenenia.  

            V konkurencii 32 družstiev získalo družstvo č. 4 (V. Balážová, N. Nôtová, Z. Mazúrová, Ma. Chlebničan,  M. Tkáč) zlatú medailu a mnoho hodnotných cien.  

            Nenechali sme sa zahanbiť ani ako škola v tímovej súťaži a za účasti 8 škôl sme si spoločnými silami (spočítavali sa body všetkých 4 družstiev) vybojovali striebornú medailu, čím sme si zabezpečili účasť vo finále, ktoré sa bude konať 14. septembra 2023.  

            Našim žiakom ďakujeme sa vzornú reprezentáciu školy a držíme im palce vo finále.  

            Školu reprezentovali 

            Družstvo č. 1: M. Sekereš, S. Dvorský, N. Harčárová, O. Danišová, B. Dvorská 

            Družstvo č. 2: M. Vrabčan, M. Rojík, R. Hanus, A. Zaušková, N. Vrabčanová 

            Družstvo č. 3: T. Jedlička, T. Požgayová, D. Chlebničan, H. Šufliarska, R. Ďurica  

            Družstvo č. 4: V. Balážová, N. Nôtová, Z. Mazúrová, Ma. Chlebničan, M. Tkáč  

             

          • Kvíz NAŠE PODPOĽANIE v 6. A

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Kvíz NAŠE PODPOĽANIE v 6. A .

            Kvízom o obciach Podpoľania sa žiaci VI.A rozlúčili s regionálnou výchovou. Učivo zodpovedne spracovali, vytvorili otázky a nakreslili jednotlivé erby. Počas súťaže žiaci museli vyriešiť tajničku, zložiť rozstrihaný erb a zodpovedať jednotlivé otázky. Všetci pracovali ako včeličky. Už teraz sa tešíme na podobné hravé učenie.

          • Udelili sme ocenenia : SUPER ŽIAK, SUPER ŽIAČIK a SUPER ŠPORTOVEC školy

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Udelili sme ocenenia : SUPER ŽIAK, SUPER ŽIAČIK a SUPER ŠPORTOVEC školy.

            Ako býva zvykom, koncom školského roka bilancujeme, vyhodnocujeme , oceňujeme.... V našej škole triedni učitelia na základe vopred stanovených kritérií nominujú zo svojich tried najlepších žiakov, žiačikov i športovcov. Odborná porota následne jednotlivé nominácie posudzuje ....Z najlepších vyberá tých " najlepších ". Aj v tomto školskom roku mala porota ťažkú prácu. Mnohí žiaci sú veľmi šikovní, múdri, kreatívni, vynikajúci športovci, ale i dobrí, slušní a skromní ľudia. Predstavujeme vám víťazov ocenenia Super žiak, Super žiačik a Super športovec v školskom roku 2022/2023. SUPER ŽIAK- 1. miesto Richard Hanus, 2. miesto Terézia Ostrihoňová, 3. miesto Lucia Remeselníková. SUPER ŽIAČIK- 1. miesto Ivana Melicherčíková, 2. miesto Michal Kajsa, 3. miesto Zuzana Halajová. SUPER ŠPORTOVEC- 1. miesto Nina Václaviková, 2. miesto Marek Chlebničan, 3. miesto Filip Mravec. Všetkým nominovaným i oceneným srdečne blahoželáme.

          • Exkurzia vo firme INTERCABLE s. r. o.

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Exkurzia vo firme INTERCABLE s. r. o. .

            Intercable s.r.o. - Žiaci 8.A v rámci geografického vzdelávania o miestnej krajine navštívili priemyselný park v Kriváni. Prehliadkou výroby v spoločnosti Intercable s. r. o. získali informácie o činnosti firmy, konkrétnu predstavu o pásovej výrobe a o podmienkach práce zamestnancov. Ďakujeme ústretovému vedeniu a nášmu sprievodcovi za túto príležitosť.

          • Víťazi výtvarnej súťaže HASIČI

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Víťazi výtvarnej súťaže HASIČI .

            Príslušníci DHZ v Kriváni prišli vyhodnotiť výtvarnú súťaž HASIČI, ktorú zorganizovali pre žiakov našej školy. Najkrajšie výtvarné práce boli odmenené diplomami a peknými vecnými cenami. Hasiči ocenili za I.st.: 1.m.- E. Murínová, 2.m.-B. Stehlíková, 3.m.- J. Tkáč. II.st.- 1.m.- Ľ. Kulichová, 2.m.- L. Ďuricová, 3.m.- Z. Mazúrová. Víťazom srdečne blahoželáme.

          • Deň rodiny

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Deň rodiny.

            Školský klub detí si pripravil pri príležitosti Dňa rodiny krátky program a zábavné aktivity, kde si deti spolu s rodičmi a starými rodičmi užili krásne popoludnie.

          • Spoznávame Banskú Štiavnicu

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Spoznávame Banskú Štiavnicu.

            Žiaci ôsmeho ročníka navštívili stredné odborné školy v Banskej Štiavnici – Strednú odbornú školu lesnícku, Strednú priemyselnú školu Samuela Mikovíniho a Školu umeleckého priemyslu. Oboznámili sa s priestormi a učebňami stredných škôl, získali informácie o učebných odboroch a podmienkach štúdia, ak by sa rozhodli študovať na niektorej z týchto škôl. Počas exkurzie žiaci navštívili i vodnú nádrž Rozgrund. Sprievodca im vysvetlil, ako tajchy vznikli a na čo slúžia. O histórii Banskej Štiavnice sa ôsmaci dozvedeli na prehliadke Starého zámku. Exkurziu sme zakončili prehliadkou centra mesta a jeho kultúrnymi pamiatkami. Za exkurziu ďakujeme Banskobystrickému samosprávnemu kraju.

          • Výtvarná súťaž HASIČI

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Výtvarná súťaž HASIČI.

            Do umeleckej súťaže, ktorú zorganizoval DHZ Kriváň, sa zapojili talentovaní žiaci našej školy. V každej kategórii bude odmenený víťaz a získa bezdrôtový reproduktor. Hlasovanie bude prebiehať počas podujatia Váľanie mája v Kriváni dňa 10. 6. 2023. Každý návštevník môže hlasovať za najkrajšie dielo. Nech sa páči, pozrite si ukážky niekoľkých vydarených výtvarných prác.

          • Naši žiaci spoznávali Francúzsko a Anglicko

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Naši žiaci spoznávali Francúzsko a Anglicko.

            ZÁJAZD FRANCÚZSKO a ANGLICKO V dňoch od 25.5. do 31.5.2023 sa žiaci našej školy zúčastnili poznávacieho zájazdu. Navštívili dve krásne krajiny a to Francúzsko a Anglicko. Vo Francúzsku navštívili: PARÍŽ - Katedrálu Notre Dame, Námestie Place De la Concorde, Tuilerijské záhrady, múzeum Louvre, kostol La Madeleine, bulvár Champs-Elysées, Place de l Etoile s Víťazným oblúkom, Eiffelovu vežu a zúčastnili sa plavby po Seine. V Anglicku navštívili: LONDÝN - Buckinghamský palác s výmenou stráží, Westminsterskú katedrálu, Westminsterské opátstvo, Hyde park, St. James park, Green park, Marble Arch, Velinghton Arch, Oxford street, Trafalgar square, Námestie Picadelly, Covent garden, Parlament, Big Ben, Katedrála St. Paul´s, Baker street, Kráľovské observatórium, Greenwich, Tower bridge a iné. V závere zájazdu strávili žiaci celý deň v EUROPA PARKU vo Francúzsku. Poznávací zájazd bol veľmi podnetný a naplnený poznávaním nových krajín a ich kultúr.

          • Naše karatistické hviezdy

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Naše karatistické hviezdy.

            V máji zažiarili na karatistickom nebi naši žiaci Filip Mravec  a David Mravec. Filip získal 1. miesto v Slovenskom pohári detí a žiakov od 8-9 rokov a jeho brat David 3. miesto na Majstrovstvách Slovenskej republiky detí a mládeže od 6-7 rokov. Ďakujeme za úspešnú reprezentáciu školy a  srdečne blahoželáme !

          • Škola v prírode bola SUPER !

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Škola v prírode bola SUPER ! .

            Škola v prírode I. stupeň Hotel Borova Sihoť Liptovský Hrádok 22. 5. -26. 5. 2023 Po dlhšom čase sa žiaci našej školy mohli ísť zabaviť do školy v prírode. Odniesli si z nej veľa zážitkov, upevnili svoje staré priateľstvá a určite si získali aj nových kamarátov. Okrem učenia v prírode sa zabávali pri animačnom programe, súťažiach, túrach, diskotékach a skupinových hrách. So smútkom opúšťali krásne prostredie Liptova, no zároveň sa veľmi tešili domov na svojich rodičov .

          • Pod hviezdnou oblohou

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Pod hviezdnou oblohou.

            Hvezdáreň Žiar nad Hronom 5. 5. 2023 Tretiaci a štvrtáci si v máji upevnili svoje vedomosti o vesmíre a našej planéte vo hvezdárni v Žiari nad Hronom. Okrem prednášky o vzniku planét a premietania v kupole nám prialo aj počasie a deti si tak mohli pozrieť teleskopom aj povrch Slnka.

      • Nadpis