• Richard Hanus i Nela Nôtová sú výborní v BIOLÓGII

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Richard Hanus i Nela Nôtová sú výborní v BIOLÓGII.

            Dňa 13. 2. 2024 sa postupujúci žiaci školského kola biologickej olympiády zúčastnili okresného kola kategórie C (8., 9. ročník) v CVČ Trend Detva. Popasovali sa s praktickou časťou, kde pracovali s rastlinným telom, stonkou, listom, priečnym rezom, mikroskopickým preparátom... Museli preukázať vedomosti z genetiky, biológie, geografie, byť presní v dodržaní postupov. V teoretickej časti prešli otázkami z biológie človeka, zoológie i botaniky. Riešili úlohy o bunke, národných parkoch, ekológii, aplikačné úlohy a pod. Naši žiaci to zvládli veľmi dobre. Nela Nôtová získala 5. miesto, Richard Hanus 3. miesto. Srdečne im blahoželáme a ďakujeme za úspešnú reprezentáciu našej školy.

          • Divadelné predstavenie

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Divadelné predstavenie .

            14. február je deň, kedy sa oslavuje Valentín. Tento deň je sviatkom všetkých, ktorí sa majú radi. Obdarúvame sa kvetmi, sladkosťami či inými drobnosťami... My sme našich žiakov obdarovali pekným divadelným predstavením o neposlušných kozliatkach. Poučenie: „Neposlúchať sa niekedy  nevypláca“ .

          • O bunkách inak.....

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album O bunkách inak......

            V období od 20.1. 2024 do 1. 2. 2024 sa šiestaci zoznamovali s bunkou. Informácie získali z rôznych zdrojov, spoznali stavbu rastlinnej a živočíšnej bunky, popisovali procesy, ktoré sa v bunke odohrávajú...skúmali a bádali. Ponúkame vám pohľad na vytvorené bunky zo 6. A a 6. B triedy a veru, fantázii sa medze nekládli. Plastelína, kartón, farebné papiere, torty, pizza, chlebíky....toto všetko našim šikovným žiakom poslúžilo na modelovanie buniek. Ďakujeme, že máme takýchto tvorivých, pracovitých žiakov a ochotných podporujúcich rodičov!

          • Veľký detský KARNEVAL

          • Chystáme sa na karneval, bude zábava.

            Do tanca a do nálady hudba vyhráva.

            Pán asistent Milan púšťa skvelé hity,

            taká hudba nás do tanca okamžite chytí.

            Ja dnes budem princezničkou

            a ty  zasa kráľ.

            Celý svet je zrazu krajší.....

            Veď je karneval !

          • HISTORIA MAGISTRA VITAE

          • História je učiteľkou života.“ – Marcus Tullius Cicero

            Mnoho žiakov z našej školy si uvedomuje pravdivosť týchto slov, zaujímajú sa o naše i svetové dejiny, zamýšľajú sa nad dejinnými udalosťami , na hodinách dejepisu veľmi aktívne pracujú a zapájajú sa i do dejepisnej olympiády. V okresnom kole  nás veľmi úspešne reprezentovali nasledovní žiaci:

            C kategória Alexander Šága  -   1. miesto a postup do KK

                                   Andrej Stašák -   4. miesto a úspešný riešiteľ

            D kategória        Dávid Majer -  4. miesto a úspešný riešiteľ

            E         Lucia Remeselníková   -  5. miesto a úspešná riešiteľka

            F kategória          Matej Tkáč  - 4. miesto a úspešný riešiteľ

                                     Peter Antalík  - 5. miesto a úspešný riešiteľ

            Ďakujeme všetkým za veľmi úspešnú reprezentáciu našej školy a držíme palce Alexandrovi Šágovi , aby sa mu  rovnako darilo i  v krajskom kole Dejepisnej olympiády . 

            Galéria neobsahuje žiadne fotografie.

          • Na návšteve v Londýne

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Na návšteve v Londýne.

             Žiaci 7. ročníka si zdokonaľovali svoje komunikačné zručnosti v anglickom jazyku pri preberaní témy Londýn. Rozprávali o slávnych pamiatkach tohto mesta, ako Big Ben, London Eye, Tower Bridge, Buckingham Palace a mnoho ďalších. Siedmaci si zároveň takto rozširovali svoje vedomosti o reáliách anglicky hovoriacej krajiny. Pri ich prezentácii využívali suveníry, predmety a fotografie typické pre Londýn. Veríme, že sa im raz podarí zažiť atmosféru hlavného mesta Anglicka a Spojeného kráľovstva aj naživo.

          • Geografická olympiáda - školské kolo

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Geografická olympiáda - školské kolo.

            Dňa 19. januára 2024 sa na celom Slovensku uskutočnilo online školské kolo 52. ročníka Geografickej olympiády. Žiaci si zmerali svoje vedomosti v monotematickej, praktickej a teoretickej časti. Súťažilo sa v troch kategóriách, a to v kategórii G (5. ročník), F (6. a 7. ročník) a kategórii E (8. a 9. ročník). Na našej škole sa do olympiády zapojilo 18 žiakov, ktorí sa aktívne zúčastňovali prípravných aktivít po vyučovaní. Až 14 z nich boli úspešní riešitelia. Prví traja žiaci z kategórie E, F a G postupujú do okresného kola, ktoré sa bude konať v marci. Všetkým úspešným riešiteľom srdečne blahoželáme a víťazom prajeme veľa úspechov pri ďalšej reprezentácii.

            Kategória E: 1. miesto Alexander Šága – úspešný riešiteľ 9. A, 2. miesto Michal Rojík – úspešný riešiteľ 8. A.

            Kategória F: 1. miesto Hana Šufliarska - úspešný riešiteľ 6. A, 2. miesto Terézia Bukovcová - úspešný riešiteľ 6. A 3. miesto Klaudia Kulichová - úspešný riešiteľ 7. A. Ďalšími úspešnými riešiteľmi sú Sára Mravcová 6. A, Matej Tkáč 6. A, Peter Antalík 6. A a Ľuboš Sarvaš 6.B

            Kategória G:  1. miesto Michal Kajsa - úspešný riešiteľ 5.B,  2. miesto Alžbeta Činčurová - úspešný riešiteľ 5.B,  3. miesto Tobias Vilhan - úspešný riešiteľ 5. B . Ďalšími úspešnými riešiteľmi sú Milan Gondáš z  5. A a Filip Mravec z  5. B. 

             

          • VIANOČNÝ ANJEL

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album VIANOČNÝ ANJEL.

            Dňa 11.1. 2024 sa v koncertnej sále ZUŠ v Detve uskutočnilo slávnostné vyhodnotenie výtvarnej súťaže VIANOČNÝ ANJEL. Našu školu reprezentovalo množstvo krásnych prác, ktoré sú všetky vystavené v priestoroch ZUŠ. Veľkú radosť nám urobila Linda Korená, ktorá získala 1. miesto v 3. kategórii. Cenou poroty bol ocenený i ďalší náš žiak Adam Očenáš z 5.B triedy. Srdečne im blahoželáme a všetkým šikovným žiakom ďakujeme za reprezentáciu našej školy. Nech sa všetkým i naďalej darí tvoriť krásne práce.

          • Vianočná besiedka v 4. A

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Vianočná besiedka v 4. A .

            Trieda 4. A si predvianočné obdobie spríjemnila vianočnou besiedkou, na ktorej si spolu s rodičmi vyzdobili medovníčky, pochutnali na prinesených dobrotách a najmä spoločne strávili čas. Deti si pre rodičov pripravili aj krátke divadelné predstavenie O troch princoch, predviedli niečo z ich vlastnej literárnej tvorby a speváckeho nadania. Spoločne strávený čas si všetci spolu krásne užili.

          • Novoročné želanie

          • Môžete mať tisíc želaní, vrelých túžob a krásnych snov,

            ale len  zdravie, šťastie , láska a priateľstvo dávajú zmysel našim dňom.

            Láskyplný rok 2024  praje  kolektív ZŠ. 
             

             

             

          • Predvianočné spoznávanie prírody , tradícií a histórie v Banskej Bystrici

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Predvianočné spoznávanie prírody , tradícií a histórie v Banskej Bystrici .

            V predvianočnom čase sme sa rozhodli navštíviť Tihányiho kaštieľ v Banskej Bystrici, kde sme si prezreli expozíciu živej a neživej prírody Slovenska a výstavu živých švábov. Tí odvážnejší si ich mohli vziať aj do rúk. Ďalej cesta našich piatakov smerovala do ÚĽUV – u, kde sa oboznámili s prácou s hlinou, drôtom, kukuričným šúpolím, pálkou, s textilným materiálom.  Žiaci 8. A navštívili i stálu zážitkovú expozíciu THURZO – FUGGER, ktorá im priblížila banícku históriu Banskej Bystrice a okolia z čias slávnej Thurzovsko-Fuggerovskej spoločnosti a Medeného hámra. Vďaka najmodernejším technológiám expozícia sprostredkovala jedinečný zážitok.

          • Už znejú vianočné koledy....

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Už znejú vianočné koledy.....

            Vianočný čas je čarovným obdobím, kedy by sme mali spomaliť a započúvať sa do tónov vianočných kolied. Práve tie si naši žiaci vypočuli 22.12. 2023 na vianočnom výchovnom koncerte v podaní umelcov Aleka a Mira . Okrem kolied sme si spolu zaspievali aj známe vianočné piesne a rozprúdili vianočnú atmosféru pri piesni Vánoce, Vánoce přicházejí alebo Poďme, bratia, do Betlema . Odznela aj najznámejšia vianočná pieseň Tichá noc, svätá noc, pri ktorej sme mohli všetci premýšľať o zmysle Vianoc. Páčila sa nám i melódia  z nového filmu Perinbaba. Okrem vianočných piesní umelci odovzdali žiakom i poučné vianočné príbehy, priblížili im históriu, súčasnosť a pravý zmysel Vianoc, na ktorý sa už dnes často zabúda. Odniesli sme si krásny kultúrny zážitok.

      • Nadpis