• Okresné kolo vo vybíjanej

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Okresné kolo vo vybíjanej .

            14. 4. 2023 sa naši mladší žiaci zúčastnili OK vo vybíjanej v Detve. Aj napriek prvotnému šoku z nového priestoru a prehre bojovali do poslednej chvíle. Po zorientovaní sa vyhrali posledný zápas v skupine, no na postup do finále to nestačilo. Súťaž však ukončili so cťou a s novými skúsenosťami, ktoré budú určite v ich budúcom živote veľmi cenné. Už teraz sa tešia na ďalší rok a dovtedy: TRÉNUJEME!

          • Divadelné predstavenie Zázračná cesta králika Eduarda

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Divadelné predstavenie Zázračná cesta králika Eduarda.

            V apríli si žiaci 4. ročníka urobili výlet do DJGT Zvolen a navštívili divadelné predstavenie „Zázračná cesta králika Eduarda“. Mohli si tak overiť doteraz získané vedomosti o divadelnej hre naživo. Po predstavení deti napísali: „Bolo to vynikajúce. Tie svetlá a rybičky boli ako skutočné. Pri búrke som sa aj ja bál, že je to naozaj.“ Tu vidieť, že v nich toto predstavenie zanechalo stopu a určite sa rady do divadla vrátia.

          • Deň ZEME

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Deň ZEME.

            Naši žiaci v spolupráci s Poľovníckou organizáciou Kaľamárka si pripomenuli Deň Zeme krásnym gestom. Ukázali, že im záleží na životnom prostredí, že chcú čistú prírodu , priezračnú vodu a zdravú planétu. Usilovne zbierali všetko, čo do prírody nepatrí, vyčistili miestnu časť Liešna dolina. Tá dolina by mohla byť prekrásna, ale žiaci videli , že pekná naozaj nie je.....Až po vyzbieraní veľkého množstva komunálneho odpadu dolina ukázala svoju peknú tvár.....Ďakujeme poľovníkom za organizáciu akcie a za skvelé občerstvenie, ktoré žiakov čakalo v závere- ozajstná opekačka v lone prírody.

          • BIOLÓGIA je veda, ktorá ich baví a sú v nej dobrí

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album BIOLÓGIA je veda, ktorá ich baví a sú v nej dobrí.

            Dňa 20. 4. 2023 sa uskutočnilo okresného kola BIOLOGICKEJ OLYMPIÁDY- kategórie D (6.- 7. ročník) v CVČ Trend Detva. Žiaci vypracovali praktickú časť, kde si overili svoje vedomosti o kvete nahosemenných i krytosemenných rastlín. V teoretickej časti museli preukázať vedomosti z botaniky, zoológie i biológie človeka. Naši žiaci všetko zvládli výborne. V konkurencii súťažiacich získali krásne 2.miesto - Dominika Grňová a 4. miesto - Richard Hanus. Srdečne im blahoželáme a ďakujeme za skvelú reprezentáciu našej školy.

          • Projekt VČIELKY PRE ŠKOLY

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Projekt VČIELKY PRE ŠKOLY.

            Naša škola sa zapojila do projektu EDUBEE – Včielky pre školy, cieľom ktorého je zvýšiť povedomie učiteľov a žiakov o opeľovačoch, ich spôsobe života a ochrane. Včely samotárky pomáhajú zlepšiť účinnosť opeľovania a zvyšujú výnosnosť plodov lepšie ako včely medonosné. Použitím včiel samotárok na opeľovanie namiesto včiel medonosných uvidíme vo svojich záhradách podstatne viac ovocia, zeleniny a kvetov. 19. apríla sme slávnostne vložili liaheň do domčeka a budeme  pozorovať liahnutie a život včielok samotárok.

          • Pútavá cesta za knihami so 6. A

          • Žiaci 6. A triedy navštívili obecnú knižnicu , kde v príjemnom  a tvorivom prostredí objavovali čaro kníh. Riešili hravý pracovný list, listovali v knihách, čítali krátke ukážky. V závere sa dozvedeli, čo musia urobiť, aby získali čitateľský preukaz a mohli aktívne navštevovať knižnicu. Už teraz sa tešia  na ďalšie stretnutia s knihami. 

          • Exkurzia v Banskej Bystrici

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Exkurzia v Banskej Bystrici.

            Opäť sme po roku navštívili Slovenské múzeum máp v Kynceľovej, kde žiaci 5. ročníka spoznali bohatú minulosť a výnimočnú súčasnosť kartografie na Slovensku. No predovšetkým si mohli sami vyskúšať prácu kartografa kedysi a dnes, či pochopiť vrstevnice a farebnú škálu zobrazenia krajiny na jedinečnom pieskovom interaktívnom modeli. V druhej časti exkurzie sme navštívili malebnú rodnú drevenicu Jozefa Gregora Tajovského v Tajove, kde žiaci rozdelení do skupín hľadali odpovede na otázky zo života spisovateľa. Tie mohli nájsť len pozorným prezeraním vystavených exponátov, fotografií či čítaním sprievodných textov.

          • Výtvarná práca Klaudie Kulichovej postúpila do celosvetového kola

          • Detská mapa sveta 2023 

            Naši žiaci sa tento rok po prvýkrát zapojili do súťaže Detská mapa sveta 2023, ktorú vyhlásil Geografický ústav SAV a Kartografická spoločnosť SR. Súťaže sme sa zúčastnili na základe medzipredmetovej spolupráce GEG-VYV. 

            Spomedzi 588 súťažných prác z celej SR sme získali 2 umiestnenia: IV. kategória (nad 12 rokov) Terézia Ostrihoňová 3. miesto aIII. kategória (9-12 rokov) Klaudia Kulichová 3. miesto. 

            Do medzinárodného kola súťaže „Barbara Petchenik Children’s World Map Competition 2023“, organizovanej Medzinárodnou kartografickou asociáciou (ICA), postupuje 6 výtvarných prác z rôznych škôl na Slovensku vrátane práce Klaudie Kulichovej (6.A). Medzinárodné kolo sa uskutoční počas 31. medzinárodnej kartografickej konferencie ICA v dňoch 13. – 18. augusta 2023 v Kapskom Meste v Juhoafrickej republike. Gratulujeme umiestneným autorkám a zároveň aj autorkám ďalších piatich ocenených prác.

            Klaudia Kulichová – Kvitnúca krása na dlani

            / BLOOMING BEAUTY OF YOUR HAND – 11 rokov – ZŠ Kriváň 

          • Pozvánka na zápis do 1. ročníka

          •  

            Vážení rodičia, milí budúci prváci ! 

            Pozývame Vás na zápis do 1. ročníka.

            Kedy?   12. a 13. apríla 2023

            Kde?      ZŠ Kriváň

            Čo treba k zápisu ? dieťa, rodný list dieťaťa, 10 € na školské pomôcky a ideálne obidvoch rodičov 

            Podrobné informácie nájdete v plagátikoch pod  textom. 

            Tešíme sa na Vás ! 

          • Srdiečka z 5.B

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Srdiečka z 5.B.

            Na hodinách technickej výchovy žiaci z 5.B triedy ukázali, akí sú šikovní a akú majú zručnosť a fantáziu. Podarilo sa im ušiť krásne srdiečka. Z ich tvorenia mali veľkú radosť a radosť nimi urobia aj niekomu, koho majú radi:-) 

          • Sme dobrí aj v chémii !

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Sme dobrí aj v chémii ! .

            V OK Chemickej olympiády našu školu reprezentovali Terezka Ostrihoňová a Laura Svobodová. Obidve preukázali značné teoretické vedomosti a praktické zručnosti. Terezka sa umiestnila na výbornom 2. mieste a postupuje do KK. Laura sa umiestnila na 5. mieste . Úspešným riešiteľkám srdečne blahoželáme !

          • Úspech v OK Geografickej olympiády

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Úspech v OK Geografickej olympiády.

            Dňa 31.3. 2023 za žiaci 5., 6. a 9. ročníka zúčastnili okresného kola Geografickej olympiády. Úlohy preverili ich teoretické vedomosti a praktické zručnosti pri práci s mapou. Ďakujeme všetkým zúčastneným, pretože účasť na okresnom kole je pre všetkých úspech. Gratulujeme Hanke Šufliarskej, ktorá získala 1. miesto v kat. G (5.ročník), Lucke Remeselníkovej, ktorá obsadila 3. miesto v kat. F (6. a 7. ročník) a postupuje do krajského kola. Ak sa zaujímaš o svoje okolie, to čo je blízko i ďaleko vo vesmíre, ak hravo zvládaš orientáciu v priestore a mapa je tvoja kamarátka, budúci rok to môžeš zažiť. Neváhaj a pridaj sa k nám !

          • Motivačný rozhovor s naším absolventom Kristiánom Palovičom

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Motivačný rozhovor s naším absolventom Kristiánom Palovičom.

            Dňa 30.3.2023 sme v rámci kariérneho poradenstva zrealizovali besedu s absolventom našej školy Kristiánom Palovičom. Porozprával sa so žiakmi o štúdiu na strednej škole, ktorú absolvoval v Banskej Bystrici , v rozhovore žiakom priblížil i svoje vysokoškolské  štúdium  v Dánsku. Kristián sa venuje IT technológiám, ktoré sú v súčasnosti veľmi potrebné a populárne. Celá beseda sa niesla v duchu odovzdávania cenných skúseností, zážitkov a motivácie, aby sa všetci venovali tomu, čo ich baví a napĺňa a zároveň sa nebáli vyskúšať aj niečo nové. Kristiánovi ďakujeme za návštevu a tešíme sa, že máme úspešných absolventov, ktorí sa k nám radi vracajú a odovzdávajú svoje skúsenosti mladším generáciám.

          • Čítame škôlkarom

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Čítame škôlkarom .

            Pri príležitosti Marca - mesiaca knihy žiaci 4. A triedy škôlkarom predviedli, aké úžasné je poznať písmenká a vedieť čítať. Škôlkari sa čudovali, ako ľahučko sa preniesli do sveta fantázie....

      • Nadpis