• Nepoznáte Súdovce a Lišov ? Poďte s nami na exkurziu !

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Nepoznáte Súdovce a Lišov ? Poďte s nami na exkurziu ! .

            Počas krásneho a slnečného dňa žiaci 8. a 9.ročníka absolvovali prírodovedno- umelecko- historickú exkurziu v regióne Hont. Navštívili súkromnú lisovňu olejov - OLEJ HONT v Súdovciach, kde pod vedením p. Vierky Šimčíkovej spoznali suroviny- olejniny, spôsob lisovania oleja za studena, všetky produkty lisovania- olej , výlisky, uskladňovanie olejov... Pani majiteľka si pripravila zaujímavý výklad, aktivity a, samozrejme, výbornú ochutnávku čistých i ochutených olejov. Žiaci ďalej spoznali jedinečné súkromné múzeum masiek na Slovensku, ktoré sa nachádza v dedinke Lišov. Okrem masiek z celého sveta si žiaci prezreli historické budovy pozemku, izby domu z roku 1916 s dobovými predmetmi. Zaujal nás i keltský hlinený dom, ktorý si majitelia spolu so študentmi z rôznych workshopov postavili na pozemku. Celý región na nás dýchal veľmi pokojnou, príjemnou a tvorivou atmosférou.

          • Malí programátori

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Malí programátori.

            „Programovali ste už niekedy?“ takúto otázku položila ôsmačka Liliana našim malým družinárom. Nikto z nich sa neprihlásil a všetci so zatajeným dychom čakali, čo ich vlastne čaká a čo sú to tie micro:bity. A tak sa zrazu ocitli vo svete programátorov v  programovacom jazyku makecode. Naučili sa naprogramovať reťazec – micro:bit vypísal ich meno, vytvoriť LED obrázok – srdiečka a smajlíkov, ale stihli vytvoriť aj svoje prvé hudobné skladby. A tak nám to v učebni vyhrávalo jedna radosť. Deťom sa veľmi páčilo a sľúbili, že prídu zas. Aké prekvapenie ich čaká nabudúce, sme im neprezradili. Naše poďakovanie za spoluprácu patrí Mgr. Ľudke Ľuptákovej , asistentkám : Terezke, Lili, Karin, Natálke, Peti a asistentovi Leovi z 8. A .

          • Vyhodnotenie regionálneho kola súťaže DETSKÝ LITERÁRNY ZVOLEN

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Vyhodnotenie regionálneho kola súťaže DETSKÝ LITERÁRNY ZVOLEN.

            Vedieť stvárniť svoje pocity a zážitky, dať im podobu veršov či príbehov, nie je len odvaha, ale hlavne umenie.........V našej škole máme mnohých nádejných spisovateľov. Svedčí o tom fakt, že v regionálnom kole súťaže Detský literárny Zvolen sme mali ocenených až 3 mladých autorov: Richarda Hanusa, Mareka Kamenského a Kristínu Malatincovú. Ich úspešné práce sú publikované v Zborníku literárnej tvorby Detský literárny Zvolen. Predseda poroty p. Ondrej Kalamár vyzdvihol prácu pedagógov, ktorí dokážu svojich zverencov nielen podporiť, motivovať a usmerniť, ale aj vyhodnotiť a vybrať súťažné práce.

          • Súťaž v speve ľudových piesní Spievaj si, vtáčatko

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Súťaž v speve ľudových piesní Spievaj si, vtáčatko.

            Aj v tomto ročníku speváckej súťaže Spievaj si, vtáčatko sa ukázalo, že si vážime ľudové piesne, naše zvyky a snažíme sa ich udržiavať nažive aj pre budúce generácie. Za to vďačíme rodičom, starým rodičom i vyučujúcim, ktorí žiakov na súťaž každoročne pripravujú. Súťaž sa koná v spolupráci s Obecným úradom v Kriváni. Všetkým zúčastneným i sponzorom srdečne ďakujeme.

          • Získali sme 4. miesto v okresnom kole v malom futbale starších žiakov

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Získali sme 4. miesto v okresnom kole v malom futbale starších žiakov .

            Naši chlapci sa zúčastnili okresného kola v malom futbale. Turnaja sa zúčastnilo 8 škôl. V našej skupine sme si zmerali sily so ZŠ Vígľaš, ZŠ Kukučínova Detva a ZŠ J.J.Thurzu Detva s bilanciou 2 výhry a 1 prehra a obsadili sme 2. miesto, čím sme si zabezpečili postup do boja o 3. miesto. V tomto dueli sme sa stretli so ZŠ Školská Hriňová, duel sme, bohužiaľ ,prehrali ,a tak sme obsadili celkové 4. miesto. Chlapcom srdečne blahoželáme a ďakujeme za úspešnú reprezentáciu školy. Naši reprezentanti: Mi. Chlebničan, J. Vilhan, F. Hronec, L. Stehlík, L.D. Daniš, J. Šulek, A. Ďurica a M. Sekereš.

          • Exkurzia v Železiarňach Podbrezová

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Exkurzia v Železiarňach Podbrezová.

            Dňa 17. 05. 2022 sa žiaci 8.A a 9.A zúčastnili geografickej exkurzie v hutníckom závode Železiarne Podbrezová. V hutníckom múzeu sa dozvedeli zaujímavosti z histórie hutníctva v regióne Horehronia, videli proces výroby od tavenia kovového šrotu až po výrobu oceľových blokov. Autenticky prežívali pracovnú atmosféru a pracovné podmienky, s ktorými sa zamestnanci podniku denne stretávajú. Aj táto skúsenosť im pomôže pri voľbe budúceho povolania . Ďakujeme za túto príležitosť.

          • Slávik Slovenska

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Slávik Slovenska .

            ,, Pred našima obloky strom zelený vysoký... " Slovami tejto ľudovej piesne sa dňa 15.5.2022 predstavila Zuzka Halajová, žiačka 3.A triedy na 30. ročníku speváckej súťaže SLÁVIK SLOVENSKA a vyspievala si krásne 1. miesto. Srdečne blahoželáme !

          • Základné informácie a pokyny k celoslovenskému testovaniu žiakov 5. ročníka základných škôl

          • Dňa 18. mája 2022 (streda) sa uskutoční celoslovenské testovanie žiakov 5. ročníka  z predmetov  matematika a slovenský jazyk a literatúra. Cieľom testovania je získať objektívne informácie o výkone žiakov na konci 5. ročníka základnej školy,  poskytnúť školám, decíznej sfére a širokej odbornej verejnosti spätnú väzbu a komplexnejší obraz o vedomostiach a zručnostiach žiakov z testovaných predmetov, ktorá napomôže pri skvalitňovaní vyučovania. Povolené pomôcky: pero, ktoré píše namodro, pomocný papier na matematiku.  Nepovolené pomôcky: pravítka, kalkulačky, zošity, učebnice a iná literatúra , výpisky a  študijné materiály. Viac informácií  nájdete pod  obrázkom. 

             

          • Rozvíjame finančnú gramotnosť

          • Len finančne gramotný človek sa vie zodpovedne rozhodovať.

            V dnešnej dobe je veľmi potrebné, aby sa mladí ľudia vedeli dobre zorientovať vo svete financií a získané vedomosti využili v ďalšom živote. Preto sme  na hodine občianskej náuky  v 9. ročníku prepojili teóriu s praxou. Učivo o sociálnej poisťovni nám naša pani hospodárka priblížila praktickými príkladmi z praxe (výška mzdy, jednotlivé odvody do sociálnej poisťovne, dôchodkový vek, nemocenské dávky a iné ).

          • FOTOGRAFOVANIE

          • Dňa 1. júna 2022 sa uskutoční fotografovanie triednych kolektívov, kamarátskych skupiniek a jednotlivcov. 

            Triedny kolektív: 1,40 € ( odfotografujú sa všetci, záväzná objednávka sa urobí na mieste) 

            Kamarátska skupinka : 1 € ( pre každého odfotografovaného žiaka je zakúpenie fotografie záväzné) 

            Jednotlivec: 1,40 € ( pre každého odfotografovaného žiaka je zakúpenie fotografie záväzné) 

            ! Záujem o väčšie množstvo  fotografií je nutné spresniť  vopred  záberom počtu na prstoch bez možnosti dodatočného doobjednávania ! 

          • Výchovný koncert VIA HISTORICA

          • Výchovný koncert 

            Názov:  Cesta slovenskou históriou 

            Dátum : 20.  mája 2022 

            Čas:  11: 00 hod. 

            Miesto : asfaltová plocha  pred II. stupňom ( v prípade nepriaznivého počasia v  KD v Kriváni) 

            Cena : 2 € 

             

             

          • Vyhraj IT TECHNIKU pre svoju školu ! Nakupuj v spoločnosti LIDL !

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Vyhraj IT TECHNIKU pre svoju školu ! Nakupuj v spoločnosti LIDL !.

            Vážení rodičia, priatelia školy. Apelujeme na Vás, aby ste pomohli našej škole doplniť počítačovú techniku a zapojili sa do súťaže, ktorú organizuje spoločnosť LIDL Slovenská republika. Súťaž prebieha od 2. 5. 2022 do 30.6. 2022 Počas času konania súťaže obdržia zákazníci , ktorí nakúpia v predajniach spoločnosti Lidl v súlade s pravidlami marketingovej akcie „Slovenskô ako maľované“ hlasovacie kartičky s unikátnymi hlasovacími kódmi pre účely tejto súťaže. Zákazník zaregistruje unikátny hlasovací kód na stránke www.malovaneslovensko.sk a odovzdá našej škole svoj hlas.. Zákazník sa môže hlasovania zúčastniť aj viackrát každou hlasovacou kartičkou. Pod obrázkom je link, kde môžete hlasovať. Už vopred Vám všetkým v mene NAŠICH i  VAŠICH  detí ĎAKUJEME !

      • Nadpis