• Úspech Lucie Remeselníkovej v okresnom kole geografickej olympiády

          • Aj naši geografici boli v okresnom kole veľmi úspešní. Lucia Remeselníková obsadila pekné 3. miesto. Úspešnými riešiteľmi ďalej boli : Šimon Sára, Filip Mališ, Klaudia Kulichová a Melissa Melechová. Ďakujeme za výbornú reprezentáciu našej školy a srdečne blahoželáme k úspechu. 

          • Využitie metód tvorivej dramatiky pri práci s literárnym textom

          • Dramatizácia slovenských balád v 6. A  : Zuzanaka Hraškovie a Čakanka

            Dramatizácia je  svet, kde máme možnosť dosiahnuť istotu pri uplatňovaní svojich schopností, rozvíjať svoj zmysel pre estetické cítenie, dosiahnuť istotu pri komunikácii. Zistíme a uvedomíme si, ako funguje skupina, ako sa rešpektovať a naučiť sa spoľahnúť sa aj na iných. Naučíme sa ceniť si svoju prácu a výsledky, oceniť hodnoty a postoje vlastné i druhých. Tvorivá dramatika pracuje predovšetkým s komunikáciou – slovom i pohybom. Toto všetko súvisí s objavovaním seba a okolitej skutočnosti 

          • Úspech našich žiakov v OK dejepisnej olympiády

          • Už Herodotos povedal : " Píšem o udalostich z minulosti, aby sa časom nezabudlo, čo ľudia vykonali. " A mnohí naši žiaci sa k histórii stále vracajú, študujú okolnosti historických javov, snažia sa dejiny pochopiť a zároveň sa z nich poučiť. Ide im to výborne, o čom svedčia ich  výsledky  v okresnom kole dejepisnej olympiády. 

            F- Richard Hanus 1. miesto

                Nina Melicherčíková 8. miesto

            E- Andrej Stašák   1. miesto a postup do KK

                Tomáš Jedlička  3. miesto

            D- Terézia Ostrihoňová 1. miesto    postup do KK

                          Jakub Košút    2. miesto     pstup do KK

            C-           Šimon Sára    3. miesto 

            Všetci súťažiaci boli úspešnými riešiteľmi OK a traja postúpili do KK. Všetkým srdečne blahoželáme a postupujúcim  prajeme  veľa šťastia. 

             

             

          • Základná škola Kriváň to s kvalitou vzdelávania myslí vážne

          • Potvrdzuje to aj svojou každoročnou dobrovoľnou účasťou na projekte KOMPARO, v rámci ktorého  sú periodicky testovaní žiaci základných škôl a osemročných gymnázií. Výsledkami svojich žiakov v matematike sa naša škola zaradila medzi 25% najúspešnejších škôl na Slovensku. 

          • Prehliadka svätých

          • V  našej škole sa tento týždeň na hodinách náboženstva konal karneval svätých. Žiaci si vybrali obľúbeného svätého, ktorý ich zaujal.  Na  vyučovacej hodine  sa predstavili, porozprávali o sebe a spolužiaci hádali ,  ktorého svätca  predstavujú.  Spoznali množstvo známejších aj menej známych svätcov.  Naučili sa nové  piesne s nábožensko tematikou, ktoré  si na závere  projektu spolu zaspievali. 

          • Netradičná hudobná výchova

          • Do našej školy sme pozvali hudobníka  pána  Lukáša Koncza, ktorý sa venuje hre na rôznych bubnoch - perkusiách. V piatok  dňa 21 . januára nezneli  u nás na hudobnej výchove ukážky opery, operety, ľudová hudba , ba ani moderné hity. Našu školu naplnil zvuk bubnov. Žiakom 7. a 8. roč. boli vysvetlené základy jednotlivých úderov  a o malú chvíľu už žiaci  spoločne vytvorili rytmus, ktorý znel veľmi zaujímavo. Bubnovanie bolo doplnené tlieskaním, ktoré tiež vyžadovalo sústredenosť a dodržanie rytmu.

            Žiaci  veľmi kladne hodnotili  vyučovanie hudobnej výchovy netradičnou formou.

             

        • Nadpis