• Divínsky BOYARD

          • Divínsky Boyard  2023 – finále – 4. miesto

            Dňa 14.9.2023 sa konalo už siedme finále Divínskeho Boyardu. Naša škola sa opäť zúčastnila tejto skvelej akcie, zameranej na prevenciu voči kriminalite.

            V konkurencii 7 škôl, ktoré sa do finále prebojovali sme získali pekné 4. miesto a len tesne nám uniklo pódium. V horúcom počasí náročná trať preverila nielen fyzickú, ale i psychickú odolnosť všetkých súťažiacich.

            V rámci programu sa nám predviedli psovodi PZ Lučenec, záchranári a hasiči pri zásahu pri dopravnej nehode a pri hasení požiaru auta. Na záver koncertovala Karmen Pál-Baláž.

            Našim žiakom ďakujeme sa vzornú reprezentáciu školy a veríme, že nabudúce to bude opäť na medailové umiestnenie.

            Školu reprezentovali:

            Družstvo č. 1: M. Sekereš, J. Machunka, N. Harčárová, O. Danišová, L. Psotková

            Družstvo č. 2: M. Vrabčan, M. Rojík, R. Hanus, S. Machajová, N. Vrabčanová

            Družstvo č. 3: T. Jedlička, T. Požgayová, D. Chlebničan, H. Šufliarska, R. Ďurica

            Družstvo č. 4: V. Balážová, N. Nôtová, Z. Mazúrová, Ma. Chlebničan, M. Tkáč

             

          • Filmový festival HORY A MESTO

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Filmový festival HORY A MESTO.

            Žiaci 8. A a 9. A sa zúčastnili 4. ročníka filmového festivalu HORY A MESTO Detva, na filmovej projekcii určenej pre ZŠ- II. stupeň . Pozreli si 4 krátke filmy z prostredia hôr, športových trikov, extrémnych športov- lezenie, bicyklovanie, dievčenská skupina na slackline. Filmy o „nadľudských“ výkonoch ľudí, ktorí milujú hory a dobrodružstvo... Počas exkurzie si žiaci overili aj jazykové zručnosti. Filmy boli v pôvodnom znení s titulkami. Vypočuli si komentáre v angličtine i vo francúzštine. Aktivitu hodnotíme ako pozitívnu a inšpirujúcu.

          • O zelenine netradične- cez chute, vône, praktické činnosti a poznatky

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album O zelenine netradične- cez chute, vône, praktické činnosti a poznatky .

            Dňa 26. 9. sme so šiestakmi pripravili netradičnú zážitkovú hodinu biológie. Učili sme sa o zelenine . Každý žiak si zvolil jeden druh zeleniny, odrodu a utvoril o  nej krátky referát. Predstavil druh po botanickej stránke, pridal nákres, ale i jednoduchý recept, v ktorom danú zeleninu použil. Niektorí si pripravili i chutné ukážky jedál, ktoré sme na hodine priamo ochutnávali. Chutné a zdravé zeleninové jedlá sme ocenili pochvalou, vymenili sme si recepty, získali sme nové poznatky a skúsenosti. Ďakujeme  ochotným mamičkám i oteckom, ktorí nás v tejto tvorivej aktivite podporili a pomohli nám pripraviť vyučovaciu hodinu O ZELENINE INAK.

          • ZÁBAVNÁ AUTOŠKOLA

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album ZÁBAVNÁ AUTOŠKOLA.

            Dňa 25. 9. 2023 sa naši deviataci zúčastnili podujatia s názvom „Zábavná autoškola.“ Autoškola Gonda v Detve v spolupráci so Strednou priemyselnou školou dopravnou vo Zvolene si pre žiakov našej školy pripravila kvízy, v ktorých si dievčatá a chlapci preverili svoje vedomosti pri riešení rôznych dopravných situácií. Tí odvážnejší si mohli vyskúšať svoje zručnosti pri šoférovaní osobného automobilu. Študenti zo strednej školy prezentovali modely autíčok, ktoré zhotovili v rámci svojich učebných odborov. Deviataci si z tejto akcie odniesli veľa podnetných zážitkov.

          • Dobrovoľná zbierka BIELA PASTELKA

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Dobrovoľná zbierka BIELA PASTELKA.

            Aj v tomto školskom roku prebehla v našej škole krásna charitatívna akcia BIELA PASTELKA. Ďakujeme dobrovoľníkom, našim šikovným deviatakom , ktorí sa na realizácii zbierky podieľali . Veľmi pekne ďakujeme i žiakom, učiteľom, zamestnancom školy i obyvateľom obce, ktorí sa do dobrovoľnej zbierky zapojili a prispeli na zlepšenie života nevidiacich a slabozrakých. Ukázali ste, že správne vnímate okolitý svet, že ste empatickí, dobrí, štedrí, ochotní podať pomocnú ruku ......Ešte raz Vám ĎAKUJEME!

          • Fotografovanie PORTRÉTOV

          • Vážení rodičia, milí žiaci. 

            Dňa 13. 10. 2023 sa v našej škole uskutoční fotografovanie portrétov

            na základe  informovaného súhlasu zákonného zástupcu žiaka.

            Fotografické služby realizuje spoločnosť Portrét , s. r. o. , Tornaľa. Fotografie budú ponúknuté vo forme portrétovej kolekcie  v cene 14 €. /  ukážka na : www. skolskafotografia.sk/pk  / . Fotografie budú vyrobené s možnosťou zakúpenia alebo vrátenia na základe Vašej spokojnosti.

                                            Zároveň budú vyrobené aj FOTOTABLÁ pre deviatakov. 

             

             

          • ZBIERKA BIELA PASTELKA

          • Len si to predstav ......Aké to je, veci si  len predstavovať.....Slabozrakí a nevidiaci si musia veci  predstavovať každý deň. 

            Dňa 22. septembra ( piatok ) sa aj v našej škole uskutoční dobrovoľná zbierka 

            BIELA PASTELKA.

            Ak si  zakúpite  bielu pastelku dňa 22. septembra 2023 , prejavíte   nevidiacim  svoju spolupatričnosť.

            Vážení rodičia,  pedagógovia, zamestnanci školy,  milí žiaci .

            Ďakujeme , že aj v roku 2023  chcete podporiť nevidiacich a slabozrakých .

             

          • Projekt ERAZMUS + Školenie na Malte

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Projekt ERAZMUS + Školenie na Malte .

            ZŠ v Kriváni bola zapojená do projektu ERAZMUS + od roku 2022. Niektorí učitelia sa zúčastnili pracovného školenia a vyučovania v anglickom jazyku na MALTE, ktoré trvalo jeden až dva týždne. Školenie bolo zamerané na osvojenie nových poznatkov vo vyučovaní metódou CLIL. Vzdelávanie nám prinieslo mnoho možností v pedagogickej práci a obohatilo nás o cenné skúsenosti v zahraničí. Súčasťou boli aj nezabudnuteľné zážitky z návštevy krásnej krajiny. Zo spomínaného školenia Vám prinášame foto-dokumentačný materiál.

          • Pozvánka na slávnostné otvorenie školského roka 2023/2024

          • Riaditeľstvo Základnej školy Kriváň pozýva svojich žiakov  rodičov a priateľov školy  na slávnostné otvorenie školského roka  2023/2024, ktoré sa uskutoční dňa 4. septembra 2023 o 8:00 hodine  na školskom dvore. Slávnostné otvorenie bude trvať približne dve vyučovacie hodiny. Strava sa   nepodáva.

            Všetci ste srdečne vítaní.  Tešíme sa na Vás. 

             

          • Doprajme si luxus SPOMALENIA ! Želáme príjemné prázdniny !

          • A opäť tu máme leto . Čas oddychu, letných  prázdnin. Skúsme si ľahnúť do trávy, pozorovať koruny stromov, plávajúce oblaky...Príroda je tu pre nás, čaká  nás, chce nás  potešiť, pohladiť...Svojimi lúčmi nás hladí  i horúce letné slnko....My by sme sa radšej  ponorili  do chladných , osviežujúcich vĺn... Ponorme sa však  i  do detského sveta, zastavme sa v čase. Počúvajme detské slová, myšlienky,  túžby.... Dajme deťom  najavo, že ich svet nás skutočne zaujíma. Ony  to vycítia a naše spoločné letné chvíle budú  krásne .... Bude  to  naša LUXUSNÁ DOVOLENKA ! 

          • V Divínskom BOYARDE máme zlato i striebro !

          •  

            Dňa 23.6.2023 sa konal už 7. ročník Divínskeho Boyardu. Naša škola sa opäť zúčastnila tejto skvelej akcie, ktorá preverí nielen vedomosti, ale i športovú výkonnosť všetkých zúčastnených. V tomto semifinálovom kole sme získali individuálne i tímové ocenenia.  

            V konkurencii 32 družstiev získalo družstvo č. 4 (V. Balážová, N. Nôtová, Z. Mazúrová, Ma. Chlebničan,  M. Tkáč) zlatú medailu a mnoho hodnotných cien.  

            Nenechali sme sa zahanbiť ani ako škola v tímovej súťaži a za účasti 8 škôl sme si spoločnými silami (spočítavali sa body všetkých 4 družstiev) vybojovali striebornú medailu, čím sme si zabezpečili účasť vo finále, ktoré sa bude konať 14. septembra 2023.  

            Našim žiakom ďakujeme sa vzornú reprezentáciu školy a držíme im palce vo finále.  

            Školu reprezentovali 

            Družstvo č. 1: M. Sekereš, S. Dvorský, N. Harčárová, O. Danišová, B. Dvorská 

            Družstvo č. 2: M. Vrabčan, M. Rojík, R. Hanus, A. Zaušková, N. Vrabčanová 

            Družstvo č. 3: T. Jedlička, T. Požgayová, D. Chlebničan, H. Šufliarska, R. Ďurica  

            Družstvo č. 4: V. Balážová, N. Nôtová, Z. Mazúrová, Ma. Chlebničan, M. Tkáč  

             

          • Kvíz NAŠE PODPOĽANIE v 6. A

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Kvíz NAŠE PODPOĽANIE v 6. A .

            Kvízom o obciach Podpoľania sa žiaci VI.A rozlúčili s regionálnou výchovou. Učivo zodpovedne spracovali, vytvorili otázky a nakreslili jednotlivé erby. Počas súťaže žiaci museli vyriešiť tajničku, zložiť rozstrihaný erb a zodpovedať jednotlivé otázky. Všetci pracovali ako včeličky. Už teraz sa tešíme na podobné hravé učenie.

          • Udelili sme ocenenia : SUPER ŽIAK, SUPER ŽIAČIK a SUPER ŠPORTOVEC školy

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Udelili sme ocenenia : SUPER ŽIAK, SUPER ŽIAČIK a SUPER ŠPORTOVEC školy.

            Ako býva zvykom, koncom školského roka bilancujeme, vyhodnocujeme , oceňujeme.... V našej škole triedni učitelia na základe vopred stanovených kritérií nominujú zo svojich tried najlepších žiakov, žiačikov i športovcov. Odborná porota následne jednotlivé nominácie posudzuje ....Z najlepších vyberá tých " najlepších ". Aj v tomto školskom roku mala porota ťažkú prácu. Mnohí žiaci sú veľmi šikovní, múdri, kreatívni, vynikajúci športovci, ale i dobrí, slušní a skromní ľudia. Predstavujeme vám víťazov ocenenia Super žiak, Super žiačik a Super športovec v školskom roku 2022/2023. SUPER ŽIAK- 1. miesto Richard Hanus, 2. miesto Terézia Ostrihoňová, 3. miesto Lucia Remeselníková. SUPER ŽIAČIK- 1. miesto Ivana Melicherčíková, 2. miesto Michal Kajsa, 3. miesto Zuzana Halajová. SUPER ŠPORTOVEC- 1. miesto Nina Václaviková, 2. miesto Marek Chlebničan, 3. miesto Filip Mravec. Všetkým nominovaným i oceneným srdečne blahoželáme.

          • Exkurzia vo firme INTERCABLE s. r. o.

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Exkurzia vo firme INTERCABLE s. r. o. .

            Intercable s.r.o. - Žiaci 8.A v rámci geografického vzdelávania o miestnej krajine navštívili priemyselný park v Kriváni. Prehliadkou výroby v spoločnosti Intercable s. r. o. získali informácie o činnosti firmy, konkrétnu predstavu o pásovej výrobe a o podmienkach práce zamestnancov. Ďakujeme ústretovému vedeniu a nášmu sprievodcovi za túto príležitosť.

      • Nadpis