• Filmový festival HORY A MESTO

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Filmový festival HORY A MESTO.

            Žiaci 8. A a 9. A sa zúčastnili 4. ročníka filmového festivalu HORY A MESTO Detva, na filmovej projekcii určenej pre ZŠ- II. stupeň . Pozreli si 4 krátke filmy z prostredia hôr, športových trikov, extrémnych športov- lezenie, bicyklovanie, dievčenská skupina na slackline. Filmy o „nadľudských“ výkonoch ľudí, ktorí milujú hory a dobrodružstvo... Počas exkurzie si žiaci overili aj jazykové zručnosti. Filmy boli v pôvodnom znení s titulkami. Vypočuli si komentáre v angličtine i vo francúzštine. Aktivitu hodnotíme ako pozitívnu a inšpirujúcu.

          • O zelenine netradične- cez chute, vône, praktické činnosti a poznatky

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album O zelenine netradične- cez chute, vône, praktické činnosti a poznatky .

            Dňa 26. 9. sme so šiestakmi pripravili netradičnú zážitkovú hodinu biológie. Učili sme sa o zelenine . Každý žiak si zvolil jeden druh zeleniny, odrodu a utvoril o  nej krátky referát. Predstavil druh po botanickej stránke, pridal nákres, ale i jednoduchý recept, v ktorom danú zeleninu použil. Niektorí si pripravili i chutné ukážky jedál, ktoré sme na hodine priamo ochutnávali. Chutné a zdravé zeleninové jedlá sme ocenili pochvalou, vymenili sme si recepty, získali sme nové poznatky a skúsenosti. Ďakujeme  ochotným mamičkám i oteckom, ktorí nás v tejto tvorivej aktivite podporili a pomohli nám pripraviť vyučovaciu hodinu O ZELENINE INAK.

          • ZÁBAVNÁ AUTOŠKOLA

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album ZÁBAVNÁ AUTOŠKOLA.

            Dňa 25. 9. 2023 sa naši deviataci zúčastnili podujatia s názvom „Zábavná autoškola.“ Autoškola Gonda v Detve v spolupráci so Strednou priemyselnou školou dopravnou vo Zvolene si pre žiakov našej školy pripravila kvízy, v ktorých si dievčatá a chlapci preverili svoje vedomosti pri riešení rôznych dopravných situácií. Tí odvážnejší si mohli vyskúšať svoje zručnosti pri šoférovaní osobného automobilu. Študenti zo strednej školy prezentovali modely autíčok, ktoré zhotovili v rámci svojich učebných odborov. Deviataci si z tejto akcie odniesli veľa podnetných zážitkov.

          • Dobrovoľná zbierka BIELA PASTELKA

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Dobrovoľná zbierka BIELA PASTELKA.

            Aj v tomto školskom roku prebehla v našej škole krásna charitatívna akcia BIELA PASTELKA. Ďakujeme dobrovoľníkom, našim šikovným deviatakom , ktorí sa na realizácii zbierky podieľali . Veľmi pekne ďakujeme i žiakom, učiteľom, zamestnancom školy i obyvateľom obce, ktorí sa do dobrovoľnej zbierky zapojili a prispeli na zlepšenie života nevidiacich a slabozrakých. Ukázali ste, že správne vnímate okolitý svet, že ste empatickí, dobrí, štedrí, ochotní podať pomocnú ruku ......Ešte raz Vám ĎAKUJEME!

          • Fotografovanie PORTRÉTOV

          • Vážení rodičia, milí žiaci. 

            Dňa 13. 10. 2023 sa v našej škole uskutoční fotografovanie portrétov

            na základe  informovaného súhlasu zákonného zástupcu žiaka.

            Fotografické služby realizuje spoločnosť Portrét , s. r. o. , Tornaľa. Fotografie budú ponúknuté vo forme portrétovej kolekcie  v cene 14 €. /  ukážka na : www. skolskafotografia.sk/pk  / . Fotografie budú vyrobené s možnosťou zakúpenia alebo vrátenia na základe Vašej spokojnosti.

                                            Zároveň budú vyrobené aj FOTOTABLÁ pre deviatakov. 

             

             

          • ZBIERKA BIELA PASTELKA

          • Len si to predstav ......Aké to je, veci si  len predstavovať.....Slabozrakí a nevidiaci si musia veci  predstavovať každý deň. 

            Dňa 22. septembra ( piatok ) sa aj v našej škole uskutoční dobrovoľná zbierka 

            BIELA PASTELKA.

            Ak si  zakúpite  bielu pastelku dňa 22. septembra 2023 , prejavíte   nevidiacim  svoju spolupatričnosť.

            Vážení rodičia,  pedagógovia, zamestnanci školy,  milí žiaci .

            Ďakujeme , že aj v roku 2023  chcete podporiť nevidiacich a slabozrakých .

             

          • Projekt ERAZMUS + Školenie na Malte

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Projekt ERAZMUS + Školenie na Malte .

            ZŠ v Kriváni bola zapojená do projektu ERAZMUS + od roku 2022. Niektorí učitelia sa zúčastnili pracovného školenia a vyučovania v anglickom jazyku na MALTE, ktoré trvalo jeden až dva týždne. Školenie bolo zamerané na osvojenie nových poznatkov vo vyučovaní metódou CLIL. Vzdelávanie nám prinieslo mnoho možností v pedagogickej práci a obohatilo nás o cenné skúsenosti v zahraničí. Súčasťou boli aj nezabudnuteľné zážitky z návštevy krásnej krajiny. Zo spomínaného školenia Vám prinášame foto-dokumentačný materiál.

        • Nadpis