• BIOLÓGIA je veda, ktorá ich baví a sú v nej dobrí

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album BIOLÓGIA je veda, ktorá ich baví a sú v nej dobrí.

            Dňa 20. 4. 2023 sa uskutočnilo okresného kola BIOLOGICKEJ OLYMPIÁDY- kategórie D (6.- 7. ročník) v CVČ Trend Detva. Žiaci vypracovali praktickú časť, kde si overili svoje vedomosti o kvete nahosemenných i krytosemenných rastlín. V teoretickej časti museli preukázať vedomosti z botaniky, zoológie i biológie človeka. Naši žiaci všetko zvládli výborne. V konkurencii súťažiacich získali krásne 2.miesto - Dominika Grňová a 4. miesto - Richard Hanus. Srdečne im blahoželáme a ďakujeme za skvelú reprezentáciu našej školy.

          • Projekt VČIELKY PRE ŠKOLY

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Projekt VČIELKY PRE ŠKOLY.

            Naša škola sa zapojila do projektu EDUBEE – Včielky pre školy, cieľom ktorého je zvýšiť povedomie učiteľov a žiakov o opeľovačoch, ich spôsobe života a ochrane. Včely samotárky pomáhajú zlepšiť účinnosť opeľovania a zvyšujú výnosnosť plodov lepšie ako včely medonosné. Použitím včiel samotárok na opeľovanie namiesto včiel medonosných uvidíme vo svojich záhradách podstatne viac ovocia, zeleniny a kvetov. 19. apríla sme slávnostne vložili liaheň do domčeka a budeme  pozorovať liahnutie a život včielok samotárok.

          • Pútavá cesta za knihami so 6. A

          • Žiaci 6. A triedy navštívili obecnú knižnicu , kde v príjemnom  a tvorivom prostredí objavovali čaro kníh. Riešili hravý pracovný list, listovali v knihách, čítali krátke ukážky. V závere sa dozvedeli, čo musia urobiť, aby získali čitateľský preukaz a mohli aktívne navštevovať knižnicu. Už teraz sa tešia  na ďalšie stretnutia s knihami. 

          • Exkurzia v Banskej Bystrici

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Exkurzia v Banskej Bystrici.

            Opäť sme po roku navštívili Slovenské múzeum máp v Kynceľovej, kde žiaci 5. ročníka spoznali bohatú minulosť a výnimočnú súčasnosť kartografie na Slovensku. No predovšetkým si mohli sami vyskúšať prácu kartografa kedysi a dnes, či pochopiť vrstevnice a farebnú škálu zobrazenia krajiny na jedinečnom pieskovom interaktívnom modeli. V druhej časti exkurzie sme navštívili malebnú rodnú drevenicu Jozefa Gregora Tajovského v Tajove, kde žiaci rozdelení do skupín hľadali odpovede na otázky zo života spisovateľa. Tie mohli nájsť len pozorným prezeraním vystavených exponátov, fotografií či čítaním sprievodných textov.

          • Výtvarná práca Klaudie Kulichovej postúpila do celosvetového kola

          • Detská mapa sveta 2023 

            Naši žiaci sa tento rok po prvýkrát zapojili do súťaže Detská mapa sveta 2023, ktorú vyhlásil Geografický ústav SAV a Kartografická spoločnosť SR. Súťaže sme sa zúčastnili na základe medzipredmetovej spolupráce GEG-VYV. 

            Spomedzi 588 súťažných prác z celej SR sme získali 2 umiestnenia: IV. kategória (nad 12 rokov) Terézia Ostrihoňová 3. miesto aIII. kategória (9-12 rokov) Klaudia Kulichová 3. miesto. 

            Do medzinárodného kola súťaže „Barbara Petchenik Children’s World Map Competition 2023“, organizovanej Medzinárodnou kartografickou asociáciou (ICA), postupuje 6 výtvarných prác z rôznych škôl na Slovensku vrátane práce Klaudie Kulichovej (6.A). Medzinárodné kolo sa uskutoční počas 31. medzinárodnej kartografickej konferencie ICA v dňoch 13. – 18. augusta 2023 v Kapskom Meste v Juhoafrickej republike. Gratulujeme umiestneným autorkám a zároveň aj autorkám ďalších piatich ocenených prác.

            Klaudia Kulichová – Kvitnúca krása na dlani

            / BLOOMING BEAUTY OF YOUR HAND – 11 rokov – ZŠ Kriváň 

          • Pozvánka na zápis do 1. ročníka

          •  

            Vážení rodičia, milí budúci prváci ! 

            Pozývame Vás na zápis do 1. ročníka.

            Kedy?   12. a 13. apríla 2023

            Kde?      ZŠ Kriváň

            Čo treba k zápisu ? dieťa, rodný list dieťaťa, 10 € na školské pomôcky a ideálne obidvoch rodičov 

            Podrobné informácie nájdete v plagátikoch pod  textom. 

            Tešíme sa na Vás ! 

          • Srdiečka z 5.B

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Srdiečka z 5.B.

            Na hodinách technickej výchovy žiaci z 5.B triedy ukázali, akí sú šikovní a akú majú zručnosť a fantáziu. Podarilo sa im ušiť krásne srdiečka. Z ich tvorenia mali veľkú radosť a radosť nimi urobia aj niekomu, koho majú radi:-) 

          • Sme dobrí aj v chémii !

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Sme dobrí aj v chémii ! .

            V OK Chemickej olympiády našu školu reprezentovali Terezka Ostrihoňová a Laura Svobodová. Obidve preukázali značné teoretické vedomosti a praktické zručnosti. Terezka sa umiestnila na výbornom 2. mieste a postupuje do KK. Laura sa umiestnila na 5. mieste . Úspešným riešiteľkám srdečne blahoželáme !

          • Úspech v OK Geografickej olympiády

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Úspech v OK Geografickej olympiády.

            Dňa 31.3. 2023 za žiaci 5., 6. a 9. ročníka zúčastnili okresného kola Geografickej olympiády. Úlohy preverili ich teoretické vedomosti a praktické zručnosti pri práci s mapou. Ďakujeme všetkým zúčastneným, pretože účasť na okresnom kole je pre všetkých úspech. Gratulujeme Hanke Šufliarskej, ktorá získala 1. miesto v kat. G (5.ročník), Lucke Remeselníkovej, ktorá obsadila 3. miesto v kat. F (6. a 7. ročník) a postupuje do krajského kola. Ak sa zaujímaš o svoje okolie, to čo je blízko i ďaleko vo vesmíre, ak hravo zvládaš orientáciu v priestore a mapa je tvoja kamarátka, budúci rok to môžeš zažiť. Neváhaj a pridaj sa k nám !

          • Motivačný rozhovor s naším absolventom Kristiánom Palovičom

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Motivačný rozhovor s naším absolventom Kristiánom Palovičom.

            Dňa 30.3.2023 sme v rámci kariérneho poradenstva zrealizovali besedu s absolventom našej školy Kristiánom Palovičom. Porozprával sa so žiakmi o štúdiu na strednej škole, ktorú absolvoval v Banskej Bystrici , v rozhovore žiakom priblížil i svoje vysokoškolské  štúdium  v Dánsku. Kristián sa venuje IT technológiám, ktoré sú v súčasnosti veľmi potrebné a populárne. Celá beseda sa niesla v duchu odovzdávania cenných skúseností, zážitkov a motivácie, aby sa všetci venovali tomu, čo ich baví a napĺňa a zároveň sa nebáli vyskúšať aj niečo nové. Kristiánovi ďakujeme za návštevu a tešíme sa, že máme úspešných absolventov, ktorí sa k nám radi vracajú a odovzdávajú svoje skúsenosti mladším generáciám.

          • Čítame škôlkarom

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Čítame škôlkarom .

            Pri príležitosti Marca - mesiaca knihy žiaci 4. A triedy škôlkarom predviedli, aké úžasné je poznať písmenká a vedieť čítať. Škôlkari sa čudovali, ako ľahučko sa preniesli do sveta fantázie....

          • Tajomstvo mincí v Kremnici

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Tajomstvo mincí v Kremnici .

            Žiaci 7. -9. ročníka sa zúčastnili exkurzie do Kremnice, ktorú zorganizovalo Regionálne centrum kariéry v Detve v zastúpení Ing. Martinom Cerovským a Ing. Zuzanou Parobkovou. Cieľom exkurzie bolo zvýšiť povedomie o profesiách, finančnej gramotnosti a geografii Slovenska. Žiaci navštívili Mincovňu v Kremnici, Múzeum mincí a medailí a Meštiansky dom. Prezreli si centrum Kremnice a „nazreli“ do Uličky slávnych nosov. Zástupcom Regionálneho centra kariéry Detva patrí naše poďakovanie za realizáciu exkurzie a úhradu cestovného.

          • Obsadili sme 2. a 3. miesto v Regionálnom kole HVIEZDOSLAVOVHO KUBÍNA

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Obsadili sme 2. a 3. miesto v Regionálnom kole HVIEZDOSLAVOVHO KUBÍNA.

            Hviezdoslavov Kubín je celoštátna súťažná prehliadka v umeleckom prednese poézie a prózy, v tvorbe detských recitačných kolektívov a divadiel poézie. Naša škola sa každoročne zúčastňuje tejto súťaže a naši recitátori obsadzujú popredné miesta. V regionálnom kole nás zastupovala Ivanka Melicherčíková, ktorá obsadila krásne 2. miesto a Richard Hanus si odniesol diplom s 3. miestom. Až do regionálneho kola sa spolu s nimi prebojovala i Emma Halajová. Všetkým súťažiacim blahoželáme a ďakujeme za veľmi úspešnú reprezentáciu školy.

          • SLAVIA ocenila naše TALENTY v súťaži TALENTY PRE FIRMY

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album SLAVIA ocenila naše TALENTY v súťaži TALENTY PRE FIRMY .

            Dňa 30.3.2023 sa naši žiaci zúčastnili slávnostného odovzdávania cien firmy SLAVIA za úspešnú reprezentáciu v súťaži Talenty pre firmy. Žiaci na I. stupni kreslili roboty a žiaci II. stupňa mohli vyrobiť 3D robota, ktorý vykonáva jednoduchý pohyb, ovláda príkaz a pod. Zapojili sa viacerí žiaci, vďaka ktorým bola ocenená i naša  škola. Škola získala poukážku na nákup pomôcok pre VYV v hodnote 100,- eur a nákup pomôcok na THD v hodnote 200,- eur. Špeciálnu cenu generálneho riaditeľa získal Miroslav Sekereš z 8.A a Diana Malatincová z 5.A triedy. Obaja vytvorili zaujímavé práce, za čo im patrí poďakovanie. Dňa 30.3.2023 si žiaci nielen prevzali hodnotné ceny, ale pán Golian nám  predstavil samotnú firmu SLAVIA. Bol to pekný zážitok. Srdečne blahoželáme ! Žiaci, naďalej tvorte a reprezentujte našu školu!

          • Leziem, lezieš, lezieme.....

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Leziem, lezieš, lezieme......

            Naša škola v spolupráci s materskou školou zorganizovala v telocvični našej ZŠ Lezecké popoludnie. Deti a ich rodičia si mali možnosť vyskúšať tento šport pod vedením pani Kajsovej, ktorá sa lezeniu venuje. Lezenie na lezeckej stene malo obrovský úspech najmä u tých najmenších.

          • Týždeň s rozprávkou v ŠKD

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Týždeň s rozprávkou v ŠKD.

            Marec - mesiac knihy . V ŠKD sme sa jeden marcový týždeň venovali čítaniu rozprávok. Starší čítali mladším a tí odpovedali na otázky týkajúce sa prečítanej rozprávky. Na záver týždňa sme spolu s deťmi vybrali najlepších čitateľov.

          • Talenty pre firmy

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Talenty pre firmy.

            Naša škola sa zapojila do výtvarno- technickej súťaže o NAJ návrh poštovej schránky pre ZŠ. Spoločnosť Microstep a SOŠ DT vyhodnotili najlepšie návrhy a dňa 24.3.2023 prišli do našej školy odovzdať krásne ceny za 1. a 3. miesto. Úspešné žiačky sú len piatačky! Naše uznanie si zaslúži Terezka Bukovcová, ktorá vyhotovila 3D model schránky, podľa ktorej spoločnosť MicroStep poštovú schránku reálne zhotoví a od nového školského roka bude zdobiť vstup do II. stupňa ZŠ. Terezka, ďakujeme! Naša pochvala patrí i Sárke Mravcovej, ktorá v konkurencii získala krásne 3. miesto. Dievčatá, srdečne vám blahoželáme a naďalej usilovne tvorte krásne výrobky!

      • Nadpis