• Hejného kaviareň a otvorené hodiny na I. stupni

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Hejného kaviareň a otvorené hodiny na I. stupni.

            V novembri sme na pôde školy privítali v 1. a 2. ročníku aj našich rodičov. Pani učiteľky si pre nich pripravili otvorené hodiny slovenského jazyka a matematiky. Zároveň sa konala aj Hejného kaviareň pre rodičov 1. - 3. ročníka, kde p. uč. Jaseňovcová rodičom ozrejmila spôsob výučby matematiky na I. stupni a odpovedala na ich otázky týkajúce sa práve vyučovania matematiky.

          • Talenty pre firmy

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Talenty pre firmy .

            7. 12. 2023 SOŠ Detva organizovala v odborných učebniach Spojenej školy súťaž trojčlenných družstiev žiakov ZŠ- Talenty pre firmy. Žiaci pracovali v dvoch disciplínach- zostavenie jednoduchého elektrického obvodu so svetelným efektom a programovanie jednoduchej strojárskej súčiastky v programe SolidWorks. Súťaže sa zúčastnili 4 družstvá našej školy, prevažne chlapci. Dievčatá sa však nedali zahanbiť a 2. družstvo: V. Balážová, N. Nôtová a T. Požgayová bolo  najšikovnejšie a získalo pre školu krásne 2. miesto. Dievčatám blahoželáme! Ostatným žiakom 9. A ďakujeme za reprezentáciu školy.

          • Mladí kartografi

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Mladí kartografi.

            Schopnosť vedieť vyčítať z máp potrebné informácie je základným predpokladom geografickej gramotnosti každého človeka. Naši žiaci s mapami na hodinách geografie pracujú, rozvíjajú a zlepšujú tak kartografické vnímanie a čítanie mapy s porozumením. Formou projektu sa venujú aj ich samotnej tvorbe. Súčasné možnosti pri tvorbe rôznych digitálnych máp priam vyzývajú k jednoduchej a rýchlej tvorbe vizuálne pôsobivých máp s využitím IKT. Prečo však zanevrieť na klasickú papierovú mapu? Žiaci vďaka tomuto projektu získavajú nielen nové zručnosti, ale aj prvú mapu, ktorú sami vytvorili. A na to sa nezabúda. Naši mladí kartografi sa nedali zahanbiť a aj tento rok vytvorili krásne práce.

          • Finančná gramotnosť s Národnou bankou Slovenska Bratislava

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Finančná gramotnosť s Národnou bankou Slovenska Bratislava .

            Finančná gramotnosť je súbor znalostí, ktoré človeku umožňujú porozumieť financiám a správne s nimi zachádzať v rôznych životných situáciách. V našej škole venujeme veľkú pozornosť rozvíjaniu finančnej gramotnosti žiakov. Rozoznať pravú bankovku od nepravej, ale i spoznávať bankovky ako nevidiaci si žiaci vyskúšali spolu s pánom Marcelom Novákom a jeho kolegom z Národnej banky Slovenska v Bratislave. Dozvedeli sa množstvo informácií o peniazoch, inflácii aj o  možnostiach sporenia. Prednáška bola určená žiakom 5. a 6. ročníka. Vzhľadom k prudkému rozvoju informačných technológií, ktoré umožňujú nové typy finančných transakcií, sa deti pohybujú v inom svete finančných operácií, než sa pohybovali ich rodičia. Významnú úlohu preto hrá pri šírení finančnej gramotnosti škola .

          • Mikulášske korčuľovanie

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Mikulášske korčuľovanie .

            Dňa 5.12. 2023 sme pre našich žiakov zorganizovali športové podujatie v Spartak aréne v Hriňovej. Korčuľovania sa zúčastnili žiaci II. stupňa. Spoločne sme si zašportovali, zabavili sa, upevňovali vzťahy a na záver nás Mikuláš aj sladko odmenil. Nálada bola skvelá a už teraz sa tešíme na ďalšie „korčuľko“.

          • S LÁSKOU....pre VÁS.

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album S LÁSKOU....pre VÁS. .

            Žiaci VII. A sa s chuťou zapojili do 6. ročníka výzvy Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok. Veríme, že naše darčeky niekoho neznámeho potešia a prispejú k tomu, aby bol svet krajší a lepší. Pripravili a zabalili sme s LÁSKOU aj vy prijmite s LÁSKOU !

          • Náboj Junior

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Náboj Junior.

            Náboj Junior - medzinárodná matematicko – fyzikálna súťaž určená pre 4 - členné tímy žiakov ôsmeho a deviateho ročníka sa konala 24. 11. 2023 v priestoroch Gymnázia B. S. Timravy Lučenec. Súťaže sa zúčastnilo 24 tímov v Lučenci a 482 tímov v SR. Našu školu reprezentovali 2 družstvá: tím B - 10.m LC - Š. Hliva, S. König, L. Korená, M. Rojík – 169. miesto v SR tím A: 14.m LC . - R. Hanus, N. Nôtová, T. Jedlička, D. Grňová  -294. miesto v SR

          • Finančná gramotnosť- dôležitá súčasť života

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Finančná gramotnosť- dôležitá súčasť života .

            Vedieť sa orientovať vo svete peňazí je pre budúcnosť každého z nás veľmi dôležité. Dievčatá zo SŠ v Detve zavítali medzi nás, aby našich žiakov naučili orientovať sa vo výplatnej páske, porozprávali nám o sporení a investíciách a previedli nás svetom úverov a dlhov. Našu pozornosť otestovali kvízom Kahoot. Všetkých pozorných žiakov odmenili sladkou odmenou alebo malým darčekom.

          • Učesy, účesy, ach, tie účesy.........

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Učesy, účesy, ach, tie účesy..........

            Parlament našej školy vyhlásil celoškolskú súťaž o najkrajší účes. Prinášame Vám fotky súťažiacich a ich kreatívne výtvory. Podporte svojho favorita hlasom. Súťažiace dvojice: 1.Terezka BUKOVCOVÁ a Marínka ČERNECKÁ, 2. Dianka MALATINCOVÁ a Nellka MARCINEKOVÁ, 3. Kristínka MALATINCOVÁ a Jerguš MACHUNKA a Sofia RUBINTOVÁ, 4. Lukáš DANKO a Marek KAMENSKÝ, 5. Terezka DOMOVÁ a Miška FEKIAČOVÁ. Dvojica súťažiacich s najväčšou podporou od Vás bude ocenená.

          • Spoločne a bezpečne

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Spoločne a bezpečne .

            November je mesiac, ktorý je dôležitý pre každé dieťa, predovšetkým v oblasti práv a ochrany detí pred násilím. 20. november je Svetovým dňom detí vyhláseným organizáciou UNICEF. Centrum poradenstva a prevencie v Detve zorganizovalo 24. 1. 2023 zaujímavý interaktívny workshop pre žiakov základných škôl. Žiaci mali možnosť prezentovať svoje vedomosti i skúsenosti s akoukoľvek formou násilia či šikany. Tento rok sme sa zapojili aj my a vytvorili tím zo žiakov siedmeho ročníka. Odprezentovali sme naše spoločné aktivity na škole i účasť na aktraktívnej súťaži „Divínsky Boyard“, pretože práve táto súťaž je príkladom, ako spolu vychádzame, dopĺňame sa a učíme sa navzájom rešpektovať. Vieme , že každý je iný - JEDINEČNÝ. Skúsenosti, ktoré sme získali na workshope využijeme pri realizovaní rovesníckych stretnutí v našej škole. Ďakujeme za vzornú reprezentáciu. Náš tím: N. Psotková, O. Danišová, M. Chlebničan, T. Domová, K. Kulichová

          • Naše úspechy v technickej olympiáde

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Naše úspechy v technickej olympiáde .

            Dňa 23. 11. 2023 sa uskutočnilo okresné kolo technickej olympiády v kategórii A ( 8. - 9. roč.) a v kategórii B (6. - 7. roč.). Našu školu reprezentovali Michal Rojík a Marek Kamenský, ktorí získali krásne 3. miesto. V teoretickej časti sa popasovali s náročným testom a úspešne postúpili do praktickej časti, kde vyrobili kombinovaný výrobok z dreva a kovu. V kategórii B nám veľkú radosť urobil Matej Tkáč zo 6. A, ktorý sa umiestnil na krásnom 2. mieste . Technická olympiáda sa uskutočnila v dielňach IV. ZŠ v Detve. Žiaci získali nové skúsenosti, zručnosti. Zo srdca im blahoželáme a ďakujeme za ich prácu!

          • Putovanie za UMENÍM

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Putovanie za UMENÍM.

            Dňa 21.11. 2023 sa žiaci piateho, šiesteho a siedmeho ročníka zúčastnili Literárno-hudobnej exkurzie v Štátnej vedeckej knižnici v Banskej Bystrici , kde mohli vidieť všetky druhy bábok a zahrať si na rôznych hudobných nástrojoch. Prednášky boli zaujímavé a pútavé. Počas exkurzie sme navštívili aj Bábkové divadlo na Rázcestí a pozreli si poučnú rozprávku o líške. Umelecký zážitok v našich žiakoch zanechal krásne dojmy. Už teraz sa tešíme na ďalšiu exkurziu.

          • Školské kolo Olympiády zo slovenského jazyka

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Školské kolo Olympiády zo slovenského jazyka .

            Vyhlasovateľom OSJL je Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky. V našej škole sa do školského kola prihlásilo 19 žiakov deviateho a ôsmeho ročníka. Na 1. mieste sa umiestnila Nela Nôtová, 9. A a postúpila do okresného kola. Na 2. mieste sa umiestnili dvaja ôsmaci- Richard Hanus a Michal Rojík, 3. miesto obsadili žiačky deviateho ročníka Kristína Kminiaková a Sandra Gondová. K úspešným riešiteľom OSJ sa zaradili i Viktória Balážová, 9. A, Dominika Grňová, 8. A a Dávid Majer z 8. A triedy. Všetci zúčastnení preukázali pekné vedomosti zo slovenského jazyka a literatúry, preverili i svoju čitateľskú gramotnosť a aplikovali teoretické vedomosti v praktických cvičeniach.

          • Myšlienkové mapy na hodine dejepisu

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Myšlienkové mapy na hodine dejepisu .

            Myšlienkové mapy sú prirodzeným odzrkadlením toho, ako myseľ pracuje. Spája informácie okolo jednej hlavnej myšlienky a vytvára prepojenia. Ako povedal Tony Buzan, tvorca tejto techniky: „…využívajú v plnom rozsahu schopnosti mozgovej kôry – slová, obrazy, čísla, logiku, rytmus, vnímanie vecí v priestore, v jednej účinnej technike. Tým vám dáva slobodu brázdiť nekonečný priestor vašej mysle.“

          • Rolové hry na hodinách anglického jazyka

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Rolové hry na hodinách anglického jazyka .

            Hry na hranie rolí sú vyučovacou metódou zameranou na žiakov, ktorá rozvíja ich komunikatívnu kompetenciu. Rolové hry sú mimoriadne účinné aj pri spoznávaní skutočného sveta a zlepšovaní profesionálnych zručností. Hranie rolí privádza žiakov do reálnych situácií, učí ich zručnostiam ako je nakupovanie, reklamácia tovaru, schopnosť telefonovať, rezervovať si hotel, objednávať jedlo v reštauráciách, vymieňať si názory, ako aj diskutovať v cudzom jazyku.

      • Nadpis